Plenković pozvao Hrvoj-Šipek da se oglasi, stigao odgovor iz DORH-a

Vijesti 19. velj 202214:07 > 14:08 3 komentara
Matija Habljak/PIXSELL / Ilustracija

Iz DORH-a su se oglasili na prozivke predsjednika Andreja Plenkovića, koji ih je pozvao da objasne zašto je baš danas uhićen ministar Darko Horvat.

“Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kao ni dosad, neće komentirati izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Nadležno državno odvjetništvo – USKOK poduzima svoje radnje, sukladno zakonima.

VEZANA VIJEST

Slijedom navedenog, kada se za to ostvare zakonom propisni uvjeti, nadležno državno odvjetništvo će dati javnosti relevantne informacije”, stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković na izvanrednoj press konferenciji rekao je da mu je upitan tajming uhićenja ministra.

“Ovo je nešto što se događa i što očito traje, nije moglo biti od jučer do danas, što se dogodilo, zašto takva žurnost, netko će to trebati objasniti”, rekao je Plenković. Ne vidim kakva je to hitnost i zbog čega se ministra nije moglo pozvati na razgovor, rekao je.

“Ovo je trenutak u kojem bi glavna državna odvjetnica, kojoj smo dali pozitivnu ocjenu, trebala stati pred kamere i objasniti koji su to razlozi ovakve žurnosti i hitnosti da se uhiti ministar na dužnosti. Vjerujemo da će oni, ako ih imaju, podastrijeti dokaze zašto su se odlučili na ovakav potez. U ovom trenutku meni djeluje nerazmjeran ovaj potez, ali oni, siguran sam, vode računa da rade zakonito”, rekao je Plenković.

U svakom slučaju vrlo neobičan potez, ja ću zvati glavnu državnu odvjetnicu da mi objasni o čemu se ovdje radi, mislim da uhićenje ministra to zaslužuje i javnost ovo zaslužuje znati, rekao je Plenković.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare