“Plenković se poziva na Austriju. A da se naviknemo malo na njihove plaće?”

Vijesti 15. kol 202320:49 1 komentar
N1

Naša reporterka Vesela Šegvić u Sinju je razgovarala s gradonačelnikom Mirom Buljom o proslavi Velike gospe gdje je podijeljeno preko 100 tisuća hostija.

S obzirom na to da je u Sinju na Veliku gospu podijeljeno više od 100 tisuća hostija, grad bilježi i brojne turiste. Gradonačelnik Bulj kaže da Sinj ima 27 posto više noćenja u odnosu na 2019. godinu.

“Sigurno nikada nije bilo više ljudi, nikada nije bio gušći promet. Zato smo se morali i potruditi – po drugi put su besplatni parkinzi u cijelom Sinju”, kazao je Bulj.

Komentirao je i Zakon koji ograničava rad nedjeljom.

“Činjenica je da njihov zakon koji je donesen za pogodovanje isključivo benzinskim postajama, velikim multinacionalnim trgovinama. Moramo znati da naš zakonodavac nije omogućio, kad smo ušli u Schengen, da naša trgovkinja ima istu plaću kao u Austriji i Njemačkoj”, kaže Bulj.

Od početka srpnja u Sinju brojni mali proizvođači i OPG-ovi izlažu i prodaju svoje proizvode.

“Poglavito malim trgovinama po gradovima, koji su s ugašeni, uništeni velikim trgovačkim lancima, treba im se omogućiti mogućnost da mogu raditi, zaraditi za svoju obitelj jer ti će ljudi izgubiti svoje prihode i morat će iseliti”, smatra Bulj.

“Bilo je tu više pogodovanja ovim zakonom, nego što je bio interes zaštite, s te vjerske strane neradnu nedljeu. Međutim, Plenković se poziva na Francusku, na Austriju da se treba naviknuti, a da se mi malo naviknemo na njihove plaće? A ne da inflacijom digne cijene, ono što je nekada bilo pet kuna sad je pet eura”, poručuje Bulj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare