Bačić o sukobu u Klubu HDZ-a: To su naklapanja, Klub podržava Vladu i premijera

Vijesti 29. ožu 202207:56 > 14:45
Slavko Midzor / Pixsell (izjava Branka Bačića nakon prošlotjednog koalicijskog sastanka)

Danas su se u 11 sati u Banskim dvorima s premijerom Andrejem Plenkovićem sastali koalicijski partneri.

Nakon sastanka obratio se HDZ-ov Branko Bačić.

Središnja tema sastanka bila je energetska politika, paket mjera koje je Vlada donijela u jeku poskupljenja energenata, rekao je Bačić.

“Premijer je zadužio resorne ministre da u okviru današnje rasprave na temelju same rasprave utvrdimo kako i na koji način još napraviti jedan eventualni iskorak kad je u pitanju cijena, prije svega, struje”, rekao je Bačić.

PROČITAJTE JOŠ

Plenković je partnere upoznao i s temama sa sastanka Vijeća Europe, na kojemu je bilo riječi o ovisnosti Europe o ruskom plinu i rješavanju tog problema.

“Ovaj tjedan i idući tjedan u petak završava sjednica Sabora, ostalo nam je još nekoliko tema za raspraviti. Jedna od tema koju trebamo raspraviti odnosi se na nastavak procesa referenduma koji su inicirale dvije građanske inicijative. Sutra je rasprava o tome na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav”, rekao je Bačić.

Rekonstrukcija Vlade nije bila tema, ali koalicijski partneri dali su punu podršku premijeru u odlučivanju o mogućoj rekonstrukciji, rekao je Bačić, dodavši da Plenković ima povjerenje svih partnera.

Govorio je i o stanju u klubu zastupnika HDZ-a.

“Klub je stabilan i ovi napisi oko mogućih partnera koji ne bi podržavali rekonstrukciju su naklapanja. Klub apsolutno podržava Vladu i premijera”, rekao je Bačić.

“Klub će u potpunosti podržati prijedlog predsjednika kad on predloži”, rekao je Bačić, dodavši da Tramišak neće biti kamen spoticanja, “ako do toga dođe”, te da Plenković ima pravo odlučivati o ministrima u svojoj Vladi.

O rekonstrukciji Vlade razgovarat će na današnjem sastanku stranke, rekao je Bačić.

HDZ danas poslijepodne ima redovitu zajedničku sjednicu Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice, koja će se ovoga puta održati u Karlovcu.

Izjave nakon Predsjedništva također možete pratiti na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar