Plenković u Škabrnji: Jedini put naprijed su suživot i pomirba

Vijesti 17. stu 202217:58 0 komentara
Jelena Bokun/N1

U prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Škabrnju.

Počast žrtvama odao je polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice.

PROČITAJTE JOŠ

“Došli smo izraziti poštovanje, sjećanje, pijetet prema žrtvama strašnog zločina koji se ovdje dogodio 1991. Ne samo za 69 ubijenih tog dana, nego skoro stotinu Škabrnjana koji su nastradali u mjesecima Domovinskog rata. Ovo su trenuci kad se sjećamo važnih i bolnih trenutaka povijesti hrvatskog naroda, prijelomnih trenutaka u ratu koji je temelj hrvatske države, temelj naše slobode, neovisnosti. Bez žrtve hrvatskih branitelja ne bi bilo ni države ni slobode ni demokracije u kojoj živimo”, rekao je Plenković.

Dodao je da će danas i sutra u Vukovaru na dostojanstven način iskazati poštovanje prema onima koji su dali najviše za Hrvatsku.

Komentirao je to što su neki Škabrnjani okrenuli leđa zbog dolaska potpredsjednice Vlade Anje Šimprage.

“Čuli smo i vidjeli. Ono što bih htio kazati je da nije ovo prvi put da predstavnici SDSS-a sudjeluju u Danu sjećanja. Anja Šimpraga došla je da bi iskazala poštovanje, poslala je poruku mira”, rekao je Plenković. “Razumijem teške traume obitelji nastradalih, to su užasne patnje, užasni bolovi, ali mi kao društvo moramo kretati prema pomirbi, a dolazak potpredsjednice Vlade nije nešto što odudara od politike koju vodimo u posljednje vrijeme. Jedini put naprijed su suživot i pomirba”, dodao je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!