Plenković: Virovitičko-podravska županija ima sto milijuna kuna više nego 2017.

Vijesti 16. ožu 202122:01
Andrej Plenković
Izvor: Foto: N!

Premijer Andrej Plenković u utorak je u Virovitici posjetio Centar za razvoj i istraživanje u mljekarstva, susreo se s lokalnim dužnosnicima te izjavio da je u covid krizi za očuvanje radnih mjesta u Virovitičko-podravskoj županiji za 20.000 radnika izdvojeno 85 milijuna kuna.

Premijer Plenković je za današnjeg posjeta Virovitičko-podravskoj županiji u pratnji ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i ministrice poljoprivrede Marije Vučković posjetio Centar za razvoj i istraživanje u mljekarstvu u Virovitici, jedan  od najvažnijih razvojnih projekta županije, vrijedan 41 milijun kuna.

Projekt je u stopostotnom iznosu financiran u okviru provedbe Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema iz nacionalnih sredstava Ministarstva poljoprivrede.

O značaju te investicije za virovitički kraj govorili su budući korisnici, proizvođači mlijeka i virovitičko-podravski župan Igora Andrović.

„Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu nudit će se usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, usluge probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora, usluge laboratorijskih istraživanja kao i usluge edukacije i stručnog treninga obrtnika i poljoprivrednih gospodarstvenika“, rekao je župan Andrović.

Premjer Plenković je naglasio kako je zahvaljujući Zakonu o financiranju lokalne i područne samouprave godišnje veći prihod Virovitičko-podravske županije, gradova i općina za  sto milijuna kuna u odnosu na 2017. godinu.

„U vremenu iza nas uloženo je dvije milijarde kuna europskih projekata koji su vidljivo unaprijedili razvoj županije zahvaljujući angažmanu lokalnih uprava i razvojnih agencija“, rekao je Plenković.

Dodao je da za očuvanje radnih mjesta u Virovitičko-podravskoj županiji za 20 tisuća radnika u covid krizi izdvojeno 85 milijuna kuna.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru sa županom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom bilo je riječi o prometnoj povezanosti, poljoprivredi, navodnjavanju, gospodarstvu i gospodarenju otpadom.

Premijer Plenković je poslije odgovarajući na novinarska pitanja o cijepljenju ponovio da je ključ  iznaći korektivni mehanizam za one države EU “koje su zbog zastoja u cijepljenju u jednom malom zaostatku kako bi dinamika cijepljenja bila ista u svim članicama.“  Najavio je s tim u vezi video sastanak u sljedeća 24 sata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Komentari

Vaš komentar