Plenkovićeva desna ruka dobila novi posao, odlazi u EK

Vijesti 15. lip 202212:42 > 14:34 4 komentara
Jurica Galoic/PIXSELL

Jedna od najbližih suradnica premijera Andreja Plenkovića, zamjenica predstojnika Ureda premijera, ali i njegova predstojnica u Uredu predsjednika HDZ-a, Tena Mišetić razriješena je na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade svih dužnosti koje je obnašala.

Dosadašnja zamjenica predstojnika Ureda premijera svi dužnosti je razriješena na vlastiti zahtjev jer odlazi na novi posao u Europskoj komisiji.

Tamo će raditi u kabinetu šefice EK-a Ursule von der Leyen.

Osim što je do sada bila zamjenica predstojnika ureda premijera, Mišetić je vodila i Službu za javne politike i potporu predsjedniku Vlade.

“Tena Mišetić pokazala je visoki stupanj znanja te je dala veliki doprinos funkcioniranju Vlade, a njenu radnu energiju, operativnost i entuzijazam cijenili su članovi Vlade i suradnici. No, nakon ukupno 7 i pol godina rada – kao zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade te prethodno i voditeljice Ureda tadašnjeg zastupnika u Europskom parlamentu Plenkovića, logično je da je došlo vrijeme i za nju da krene dalje ususret novim profesionalnim izazovima. Želimo joj puno uspjeha na novom poslu u Europskoj komisiji”, ispričao nam je kolega Tene Mišetić.

Leko novi zamjenik predstojnika Ureda premijera

Savjetnik u Uredu predsjednika Vlade Tomislav Leko preuzet će dužnost zamjenika predstojnika Ureda. Leko je magistar međunarodnih odnosa i europskih studija, s diplomom Srednjoeuropskog sveučilišta u Budimpešti koju je stekao nakon studija politologije na Fakultetu političkih znanosti te na Institutu za političke znanosti i sociologiju u Bonnu.

U Vladi je od ožujka 2018. godine te je prije preuzimanja nove dužnosti radio na radnom mjestu savjetnika u Uredu predsjednika Vlade i obavljao savjetničke i stručne poslove za potrebe premijera.

Od 2015. do kraja 2017. godine Leko je radio u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, među ostalim i u Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima u Ženevi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare