Kad završe pretresi, uhićeni idu na ispitivanje u USKOK

Crna kronika 14. srp 202108:57 > 18:51 1 komentar
N1

Zbog sumnje u koruptivna kaznena djela USKOK i policija uhitili su pet osoba na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području.

U Dubrovniku je uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota.

Tijek događaja:

18:45 Nakon pretresa

Kad završe pretresi, uhićeni će biti prevezni u zgradu USKOK-a na ispitivanje.

17:05 Šegotin odvjetnik za N1

“Stavlja mu se, koliko zasad znam, na teret kazneno djelo primanje mita u vrijeme dok je bio na čelu zagrebačkih Gradskih groblja”, rekao je za N1 Šegotin odvjetnik Vladimir Terešak.

16:55 U tijeku pretres stana

Šegota je s istražiteljima USKOK-a stigao u Slovensku ulicu te je u tijeku pretres njegovog stana.

16:25 Završen pretres ureda

Zavšren je pretres ureda te je Šegota zajedno s djelatnicima USKOK-a napustio Velesajam.

16:10 Nakon pretresa u USKOK

Nakon pretresa očekuje se da će petero uhićenih biti dovedeno na ispitivanje u USKOK, nakon čega će USKOK odlučiti hoće li zatražiti istražni zatvor.

16:00 I dalje traje pretres Šegotinog ureda

Šegota je još uvijek zajedno s policajcima u njegovom uredu u Zagrebparkingu gdje još uvijek traje pretres.

15:30 Primio 670.000 kuna mita?

Kako doznaje Jutarnji list, policija i Uskok sumnjiče Šegotu da je jednome poduzetniku pogodovao pri dobivanju poslova s grobljima vrijednih oko 4 milijuna kuna, a da mu je ovaj zauzvrat platio oko 670.000 kuna.

15:05 Izjava Tomaševića

Današnja uhićenja u Zagrebu komentirao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Što se tiče Šegote, psotoje informacije da je u svojstvu okrivljenika. Mogu reći da je to nešto što sam najavio, da očekujem daljnja uhićenja, budući su krakovi ove korupcijske hobotnice u Zagrebu i gradskim poduzećima dosta veliki i rasprostranjeni. Mi smo voljni i spremni na suradnju s istražnim tijelima, uz persumpciju envinosti svih osumnjičenih, želimo da se razriješe korupcjske radnje”, kazao je Tomašević.

Više pročitajte OVDJE.

14:23 Šegota stigao u Zagreb

Kako javlja naša reporterka Ana Mlinarić, Patrik Šegota stigao je u Zagreb uz pratnju policije otišao u svoj ured u Zagrebparking, gdje će biti obavljen pretres.

13:49 Završen pretres ureda Pleše

Prije 15-ak minuta istražitelji su izašli iz Gradskih groblja, satima su pregledavali dokumentaciju iz ureda Drage Pleše. Dolazak Patrika Šegote u Zagreb očekuje se oko 14 sati.

13:44 Tamara Šegota sprovedena u Zagreb

Kako neslužbeno doznajemo, Tamara Šegota sprovedena je u Zagreb.

12:52 Uhićene dvije djelatnice suda

Među uhićenima su i dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama, javio je naš reporter Elvir Mešanović.

12:45 Uhićena i Šegotina sestra?

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je privedena i sestra Patrika Šegote, Tamara Šegota. Navodno je sporno njezino poslovanje preko tvrtke Notitia s građevinskim poduzetnikom Nenadom Bukovcem koji je obavljao radove i za Gradska groblja. Bukovec je, inače, prošlog tjedna preminuo.

U tijeku je pretres ureta tvrtke Notitia u Osijeku.

11:51 Čeka se Šegota za pretres

N1

U Zagrebu se čeka da iz Dubrovnika stigne uhićeni Šegota, da bi se mogao obaviti pretres njegova ureda u Zagrebparkingu.

10:36 Troskot o uhićenjima

N1

Zastupnik Mosta u Gradskoj skupštini Zvonimir Troskot komentirao je novu akciju PNUSKOK-a u kojoj su uhićeni bivši ravnatelj Gradskih groblja i još četiri osobe.

Kazao je da na uhićenja gledaju pozitivno, ali ih brine epilog tih svih uhićenja.

Više pročitajte OVDJE.

10:04 Šegotin odvjetnik za N1

Davorin Visnjic/PIXSELL

Odvjetnik uhićenog bivšeg direktora zagrebačkih Gradskih groblja, Patrika Šegote, Vladimir Terešak, rekao je u Novom danu N1 televizije da još uvijek ne zna zbog čega je uhićen njegov branjenik.

Više pročitajte OVDJE.

9:48 Tko je Patrik Šegota?

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije.

Više pročitajte OVDJE.

9:41 Oglasila se i policija

pnuskok, policija,
N1

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske uhitila pet osoba”, priopćili su.

Više pročitajte OVDJE.

9:32 Oglasio se i USKOK

pnuskok, policija,
N1

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.  Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, priopćio je USKOK.

9:15 Pretresaju se uredi

 

N1 doznaje da pretresaju ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša, koji nije došao na posao. Također, pretresaju sobu bivšeg ravnatelja Groblja, Patrika Šegote, koji je sad u Zagrebparkingu.

Goran Stanzl/PIXSELL

Sumnja se da se radi o pogodovanju u javnoj nabavi i zlouporabi položaja.

Podsjetimo, Šegota je ostavku na mjesto ravnatelja podnio u studenom prošle godine nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na groblju Mirogoju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare