Počeli pregovori o Mrtvaškoj, Županija i Mali Lošinj popustili Ilovčanima

Vijesti 02. pro 202120:33 > 22:33 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Stanovnici Ilovika već desetak dana blokiraju gradilište nove luke u Mrtvaškoj na Lošinju koje ih je odsjeklo od svijeta. Danas su održani prvi prregovori nakon što su Ilovčani, kojima je ključno da se ne prekida veza Ilovik-Mrtvaška, počeli s blokadom.

Primorsko-goranska županija i Grad Mali Lošinj očito su odlučili popustiti Ilovčanima, a konačan dogovor očekuje se početkom idućeg tjedna.

VEZANE VIJESTI

“Danas smo nastavili razgovore koji su započeli pred neko vrijeme. Došli smo s konkretnim prijedlozima, sve u smislu da izađemo stanovnicima Ilovika u susret i da pokušamo uvažiti sve njihove zahtjeve. Mislim da smo na dobrom putu i na nekin način je dogovoreno da do nedjelje očekujemo odgovor Mjesnog odbora Ilovik da vidimo u kojem smjeru ide njihovo razmišljanje, s time da smo se zaista trudili u svim segmentima dogovoriti ono što bi zadovoljilo stanovnike Ilovika. Naravno, to će nešto i podignuti cijenu svih radova, Županiju će više koštati, ali dogovorili smo da ćemo ići u tom smjeru, da ćemo prihvatiti te troškove”, reka je dožupanica Marina Medarić.

Predsjednik Mjesnog odbora Ilovik Ladislav Radoslović rekao je da su razgovori nastavljeni nakon dužeg vremena i napete situacije.

“To je dobar znak, Županija je zaista došla s nekim konkretnim prijedlozima, no tu još ima nedorečenosti koje tek treba riješiti. Županija sama, s obzirom na zakonsku poziciju, i Grad ne mogu dati odogovre na sva pitanja i zato će vjerojatno trebati neko kraće vrijeme sačekati da bismo došli do tih odgovora. Mjeseni odbor će kroz nekoliko dana obavijestiti Županiju o svom stavu uz današnje prijedloge pri čemu će imati jasne zahtjeve i stav. Nadam se, vjerujem, da smo na putu da se nađe neko rješenje. Hoće li se ono zaista naći, vidjet ćemo uskoro”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!