Počelo suđenje Redžepiju za slučaj Severina. Negira krivnju

Vijesti 21. tra 202210:28 0 komentara
Sanjin Strukic / Pixsell

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo je suđenje Gzimu Redžepiju. Optužen je za trgovinu utjecajem jer je, smatra USKOK, htio utjecati na mišljenje vještaka psihijatra koji je vještačio Severinu, njezinog bivšeg supruga Milana Popovića i njihovo dijete u sklopu sudskog procesa oko skrbništva. Na današnjem ročištu Redžepi je izjavio da se ne smatra krivim, a suđenje se nastavlja u lipnju.

Kako se navodi u optužnici protiv bivšeg zamjenika pročelnice gradskog Ureda za zdravstvo te bliskoga suradnika pokojnoga zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, sumnja se da je Redžepi krajem kolovoza 2020., kao gradski zastupnik, višegodišnji zamjenik pročelnice gradskog ureda za zdravstvo i osoba od povjerenja Milana Bandića, inicirao sastanak s vještakom koji je zaposlenik, ali i zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice čiji je grad osnivač.

Optužba dalje navodi da je Redžepi sastanak inicirao kako bi osigurao da taj vještak napravi nalaz i mišljenje koji bi išli u korist Milana Popovića kao tužitelja u postupku o skrbi koji su on i Severina vodili pred Općinskim građanskim sudom.

Tijekom sastanka okrivljenik je vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete i donacije koje je izvršio u korist Grada Zagreba.

Osim toga, rekao mu je da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u predmetu.

Kad ga je vještak, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju nego svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, izvijestio da je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta, okrivljenik je izrazio nezadovoljstvo zbog takvog slijeda događaja.

Na današnjem ročištu Redžepi je izjavio da se ne smatra krivim, a suđenje se nastavlja u lipnju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!