Redar i bivši policajac na sud dovedeni u lancima. Tvrde da nisu krivi za ubojstvo Tomislava Sablje

Crna kronika 18. pro 202310:05 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Pratimo suđenje optuženima za krvavi obračun u noćnom klubu u Zagrebu koji se dogodio u proljeće ove godine.

Na Županijskom sudu u Zagrebu počelo je danas suđenje redaru Kristijanu Knegi za ubojstvo Uskokovog optuženika Tomislava Sablje u noćnom klubu Ritz. Uz njega je optužen i Dorian Mraković, bivši policajac kojeg terete za pomaganje u tom ubojstvu. Budući da niti jedan od njih nije do sada prigovarao optužnici relativno brzo zakazan je početak ovog suđenja.

Iako je Knego zbog zaštite svoje maloljetne djece tražio da se suđenje zatvori za javnost, sud je taj prijedlog odbio budući da kazneno djelo nije počinjeno na štetu djece, a javnost već ionako zna da je optužen za Sabljino ubojstvo.

Obojica su na sud dovedeni vezani lancima koji im nisu skidani ni u sudnici. Izjavili su da se ne smatraju krivima.

Detalji optužnice

Knegu se kao voditelja osiguranja u klubu tereti da je 22. travnja 2023. oko 4,20 sati, u zagrebačkom noćnom klubu, usmrtio Sablju koji se ranije posvađao s gostom kluba i zaprijetio mu revolverom.

Nakon sukoba Sablje i gosta Knego je iz pištolja ispalio nekoliko hitaca u Uskokovog okrivljenika koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Uz to, Knegu terete da je zatražio od Mrakovića da mu iz automobila donese svoj pištolj, što je Mraković i učinio.

Osiguranje kluba

Sumnja se da je Mraković u Ritzu radio ‘na crno’. Nakon krvavog obračuna policiji je predao oba pištolja.

Ubijeni Sabljo bio je Uskokov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, a optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!