Počinje podjela besplatnih vrećica za dio otpada u Zagrebu. Kako do njih?

Vijesti 12. lis 202210:07 2 komentara
Tomislav Miletic/PIXSELL

Zagrebački holding objavo je da počinje podjela besplatnih vrećica za plastiku, metal i biootpad u Zagrebu.

“Započela je podjela besplatnih vrećica za plastičnu i metalnu ambalažu i vrećica za biootopad, odnosno žutih i smeđih vrećica za građane (kategorija kućanstva).

Dijeli se količina vrećica za godišnje razdoblje.

vezana vijest

Korisnici koji žive u obiteljskim kućama dobivaju 26 žutih vrećica za odvojeno sakupljanje plastične i metalne ambalaže od 60 litara i 13 žutih vrećica od 120 litara, odnosno dvije role, a zajednice korisnika (višestambne zgrade) dobivaju dva paketa vrećica, odnosno jedan paket od 26 žutih vrećice za odvojeno sakupljanje plastične i metalne ambalaže od 60 litara te jedan paket sa 104 biorazgradive smeđe vrećice od 10 litara za odlaganje biootpada.

Vrećice dostavljaju djelatnici podružnice Čistoća”, objavili su iz Zagrebačkog holdinga.

Moguće da jednom dijelu građana ova količina vrećica, osobito za plastičnu ambalažu, neće biti dovoljna. Holding ima rješenje i za njih.

“U slučaju potrebe za odlaganjem dodatne plastične i metalne ambalaže možete je odložiti, kao i do sada – na zelene otoke ili u reciklažna dvorišta”, poručuju iz Holdinga.

“U pojedinačnim situacijama, kada odabrani volumen spremnika za miješani komunalni otpad neće biti dostatan za Vaše potrebe, otpad ćete moći odložiti i pokraj spremnika, ali isključivo u specijaliziranim vrećicama. Posebne vrećice zapremine 60 litara za tu namjenu bit će dostupne u maloprodaji.

Primijetite li da je Vašem domaćinstvu često potrebna dodatna vrećica, trebat ćete razmisliti jeste li odabrali odgovarajuću veličinu spremnika za svoje potrebe”, stoji na stranicama Holdinga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare