Podignuta optužnica protiv Pernara zbog krivotvorenja statuta Živog zida

Vijesti 27. sij 202120:27 0 komentara
Ivan Pernar
Ilustracija/Borna Filic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg dopredsjednika i saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara zbog krivotvorenja statuta stranke i zapisnika s glavne skupštine Živog zida.

Tužiteljstvo u priopćenju, u kojem navodi samo dob okrivljenika, precizira kako se Ivana Pernara tereti da je 13. studenog 2015. kao dopredsjednik Živog zida predao Ministarstvu uprave zahtjev za evidentiranjem promjena statuta i članova upravnog tijela stranke te u obrascu prijava promjena neistinito naveo da je promijenjen statut na glavnoj skupštini Živog zida i da su promijenjeni članovi glavnog odbora te stranke.

Pernara se tereti i da je uz zahtjev priložio i krivotvoreni zapisnik na kojem se potpisao u svojstvu dopredsjednika stranke. Ministarstvo uprave je potom, ne sumnjajući u vjerodostojnost dostavljenih podataka i dokumenata, obavijestilo Živi zid o primitku prijave izmjena i dopuna statuta i promjene članova glavnog odbora te ovjerilo novi statut te političke stranke.

Kaznene prijave protiv Ivana Pernara i njegovih stranačkih kolega Ivana Vilibora Sinčića te Vladimire Palfi podnesene su DORH-u i Uskoku u veljači 2016. godine zbog navodnog krivotvorenja potpisa članova stranke, čime je osigurano raspolaganje njenim financijskim sredstvima.

Županijsko državno odvjetništvo je krajem listopada 2019. odbacilo kaznenu prijavu protiv čelnika Živog zida u dijelu koji se odnosio na sumnju da je spomenuti trojac zloporabio položaj i ovlasti, dok je istraživanje protiv Pernara nastavljeno zbog sumnje da je ovjerio krivotvoreni statut stranke i zapisnik s glavne skupštine Živog zida.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!