Pogledajte kako je jedan čovjek zaštitio svoje nasade borovnica od goleme tuče

Vijesti 26. svi 202215:00 > 15:04 0 komentara
Čitatelj, Ilustracija

Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je 25. svibnja u popodnevnim i večernjim satima dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Uništeni su brojni poljoprivredni nasadi, kao i polovica ukupne hrvatske proizvodnje cvijeća.

Ipak, jedan je uzgajivač uspio spasiti svoje nasade borovnice. Naime, iznad nasada postavio je mrežu koja je uhvatila svu tuču, tako da njegovim borovnicama nije bilo ništa.

Podsjetimo, snažno nevrijeme praćeno tučom koje je u srijedu poslijepodne zahvatilo sjevernu Hrvatsku izazvalo je velike štete na objektima i poljoprivrednim površinama pri čemu je uništena gotovo polovica hrvatske proizvodnje cvijeća.

“Od sinoć smo na terenu, povjerenstva za procjene šteta snimaju štetu. Već sad mžemo reći da je šteta na cvjećarstvu 50 posto, da je uništeno pola hrvatvske cvjećarske proizvodnje. Uništeni su plastenici, a velika je šteta i na usjevima”, rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak.

“Sreća je da u to vrijeme u staklenicima nije bilo nikoga. Da je itko bio u njima, danas bismo govorili o ozlijeđenima, možda i o mrtvima. U razgovoru sa žiteljima, a ima ih koji imaju dosta godina, svi izjavljuju da nikad nisu nešto ovakvo doživjeli. Ja sam prošao Domovinski rat, nagledao se svega i svačega, ali ovo što sam vidio u staklenicima izgleda strašno”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!