Pogledajte koja dva začina iz vaše kuhinje koja pomažu u skidanju sala na trbuhu

Vijesti 21. velj 202322:47 0 komentara
Pixabay/Ilustracia

Za razliku od potkožnog masnog tkiva, koje se nalazi odmah ispod kože, visceralno masno tkivo pohranjeno je duboko u trbuhu. Određena količina potrebna je za zaštitu i izolaciju vitalnih organa. Međutim, previše visceralne masnoće povezano je s raznim stanjima i bolestima uključujući dijabetes, bolesti srca te rak.

Stoga je održavanje razine visceralne masti na minimumu ključno za vaše zdravlje. Zdrava prehrana je jedan od ključnih pokretača kada se radi o količini visceralne masti, a poznato je da namirnice s visokim udjelom zasićenih masti i šećera, na primjer, znatno povećavaju visceralnu masnoću, piše Express i prenosi Index Fit.

Isto tako, određene namirnice mogu smanjiti masnoću na trbuhu. Dva začina koja se često koriste u kuhanju, origano i peršin, dokazano djeluju na smanjenje tjelesne težine, ali i uklanjanje visceralne masti.

Istraživanje čiji su rezultati objavljeni u magazinu Journal of Nutritional Biochemistry pokazalo je da karvakrol, spoj koji se nalazi u eteričnom ulju koje proizvodi origano, može smanjiti masnoću kod miševa. Kako biste dobili najbolju korist od origana za smanjenje masnoće, vrijedno je uključiti ulje origana u svoju prehranu, koje se može uzimati u obliku dodatka prehrani, tvrde dijetetičari.

Zasebna studija pokazala je da veliki utjecaj na smanjenje masnoće na trbuhu ima i peršin. Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Home Economics 2018. godine potvrdilo je benefite konzumacije peršina za gubitak visceralne masnoće. Žene koje su neko vrijeme svakodnevno konzumirale male količine peršina imale su značajan gubitak masti na trbuhu, ali su i uspjele skinuti nekoliko kilograma.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!