Pogledajte što građani misle o povećanju plaća premijeru, predsjedniku i drugima

Vijesti 25. stu 202214:57 0 komentara

Državnim dužnosnicima porasla je plaća nakon najnovijeg izjednačavanja njihove osnovice s osnovicama plaća državnih službenika. Premijer Andrej Plenković kaže da je ta odluka bila nužna jer nije normalno da službenici u ministarstvu imaju veće plaće nego ministri. Građani s kojima je razgovarao naš reporter Elvir Mešanović mahom su neugodno iznenađeni.

Naši sugovornici odluku smatraju neprikladnom u vremenima kada većina građana i dalje ima nizak standard život.

“Joj nemojte pitati kako se živi. Bilo je i boljih dana, sad je jako teško. Najteže su ove cijene koje svaki dan rastu”, kazala nam je jedna umirovljenica, a na pitanje kako gleda na činjenicu da će plaća premijera i predsjednika RH rasti za gotovo 1.500 kuna dodaje:

“Neka malo misle i na nas koji smo radili 40 godina, a imamo male mirovine. Oni samo sebi dižu plaću i cijene, a ne pitaju za narod. Prepucavaju se preko medija o tim našim teškim problemima. U cijelom svijetu je teško, ali oni ne misle na narod.”

VEZANA VIJEST

Sličnog je mišljenja i druga umirovljenica s kojom smo razgovarali:

“Ne sviđa mi se to jer nama penzionerima raste po par kuna, a ne tisuću, dvije ili tri. To se meni ne sviđa. Prema tome, ne može netko imati ne znam koliko iako ima škole. Pitam ja vas što umirovljenici mogu s dvije, tri tisuće.”

“Male su plaće, a cijene su visoke. Teško je svima, osim uhljebima”, ocijenio je jedan od naših sugovornika, a na pitanje za komentar o povećanju plaća dužnosnicima odgovara:

“Evo, to su oni koji ništa ne rade, a imaju velike plaće. Naravno da nije fer, kakvo je to pitanje.”

Da to nije pošteno, istaknula je još jedna naša sugovornica.

“Na konto čega? A naše penzije? Mi ćemo dobiti kaj – 25 kn? Naravno da nije fer”,

Ipak našli su se i rijetki koji ne gledaju potpuno negativno na ovu vijest.

“Nemam neki poseban komentar, ali smatram da se ne mora nužno na to gledati loše jer će možda onda zastupnici raditi bolji posao”, kazao nam je jedan Zagrepčanin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!