Pokrenuta crowdfunding kampanja za pomoć sisačkoj bolnici

Vijesti 08. sij 202112:34 0 komentara
Promo

U Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku nakon potresa koriste se samo tri zgrade. Kampanjom "Pomozimo sisačkoj bolnici" prikupljaju se sredstva za hitnu pomoć bolnici.

Opća bolnica “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku razorena je u potresima koji su Sisačko-moslavačku županiju pogodili potkraj 2020. godine.

Budući da joj je nužna hitna pomoć, udruga Pomaganje je uvijek IN i crowdfunding platforma Croinvest pokrenule su kampanju masovnog financiranja “Pomozimo sisačkoj bolnici”.

Trenutačno se u bolnici mogu koristiti samo tri zgrade – ginekologije, kirurgije i hemodijalize. Središnji je paviljon u izgradnji i još nema uporabnu dozvolu, a pet se zgrada urušilo. U bolnici su, uz građevine, stradali namještaj te medicinska, telekomunikacijska i informatička oprema.

Promo

“U bolnici je trenutačno smješteno pedeset pacijenata. Bolnica inače ima 408 kreveta i kroz nju dnevno prođe između 1000 i 1200 pacijenata. Sada obavljamo samo dijagnostičku obradu i obrađujemo hitne internističke, infektološke, pedijatrijske i kirurške slučajeve. Sve teže slučajeve, nažalost, moramo slati u Zagreb”, kazao je mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”.

Ukupna se šteta u bolnici u ovom trenutku još ne može procijeniti, no dok se čeka sustavna obnova bolnice, potrebno joj je pomoći u žurnoj nabavi opreme koja je zdravstvenim djelatnicima potrebna u radu, a pacijentima tijekom boravka u bolnici.

“Sredstva koja prikupljamo, svojevrsna su hitna pomoć sisačkoj bolnici! Zato molim tvrtke i građane da se u kampanju uključe svojim donacijama. Svojim srcem reanimirajmo sisačku bolnicu”, poručio je Ognjen Bagatin, predsjednik udruge Pomaganje je uvijek IN.

Promo

Kampanja “Pomozimo sisačkoj bolnici” trajat će 30 dana s ciljem prikupljanja milijun kuna koji će se u cijelosti prebaciti na račun bolnice. Po okončanju kampanje bolnica će objaviti izvješće na što su donacije utrošene.

Kampanja: https://croinvest.eu/kampanja/pomozimo-sisackoj-bolnici/

Dodatne informacije: Facebook stranica udruge Pomaganje je uvijek IN

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.