Policija istražuje tko prijeti smrću gradonačelničkom kandidatu Petračiću

Vijesti 18. svi 202112:30
Marin Tironi/PIXSELL/Ilustracija

Kandidat za gradonačelnika Karlovca, nezavisni Davor Petračić s podrškom SDP-a, primio je u utorak prijetnju smrću u pismu koje je pronašao u svom poštanskom sandučiću, prijavio je slučaj, odbio je fizičku zaštitu policije, ali se nada brzom otkrivanju počinitelja.

U pismu se nalazio metak, ali i poruka da “pravi dolazi kroz cijev”.

Petračić je policiji predao kaznenu prijavu, ponudili su mu policijsku zaštitu, ali je on to odbio i rekao im da se on “nikoga i ničega ne plaši”.

“Nemam ništa osobno protiv nikoga, ovaj grad branio sam u ratu i pokušat ću ga obraniti još jednom”, rekao je i dodao da se također “nada da će policija pronaći počinitelja”.

VEZANA VIJEST

Glasnogovornica policije Andreja Lenart je potvrdila Hini da su zaprimili kaznenu prijavu za prijetnju smrću.

“Policija temeljem zaprimljene kaznene prijave pokreće kriminalističko istraživanje da bi otkrila počinitelja i sve okolnosti vezane za slučaj prijetnje smrću, a o kojem već pišu mediji”, rekla je Lenart.

Naglasila je da će kao i u svim kriminalističkim istraživanjima prijetnje smrću policijski službenici “poduzeti sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i pronalaska počinitelja”.

Prijetnju svom političkom suparniku za drugi krug izbora javno je osudio Damir Mandić (HDZ) riječima da je to “bezočni pokušaj zastrašivanja smrću” i izrazio nadu se da se radi o “pojedinačnom ispadu” te da to “najstrože osuđuje i osobno i kao gradonačelnik i član HDZ-a.

“Karlovac je grad uljudnih i civiliziranih građana, a politika i izborni procesi isključivo demokratska procedura koju treba poštivati i provoditi na dobrobit čitave zajednice”, stoji u javnoj osudi.

Petračić je rekao Hini da on ni na koga ne sumnja, jer nema otvoreni sukob ni s kime, poslovno niti privatno. “Moj jedini sukob, politički rat, je s HDZ-om. Ovome je prethodila borba plakatima, no ima li tu poveznice ne znam. Sve će se to ispitati, sve te poveznice”, rekao je.

Za svoj telefonski razgovor s gradonačelnikom i suparnikom za drugi krug rekao je da se “Mandić zgražavao nad prijetnjom”, a da mu je on odgovorio riječima “znam da nije od tebe, jer to je suludo”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.