Policija otkrila neispravan autobus koji je trebao prevoziti učenike do mora

Vijesti 05. ruj 202315:41
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policija je prijavila 64-godišnjeg vozača, ali i odgovornu osobu te tvrtku u čijem je vlasništvu neispravan autobus pulskih registracija koji je učenike trebao prevesti do grada na hrvatskoj obali, izvijestila je u utorak zagrebačka policija.

Policija je priopćila da su preventivnim vizualnim pregledom u utorak oko 7 sati uočili tehničke neispravnosti na autobusu, posebice u istrošenosti pneumatika te su autobus uputili na izvanredni tehnički pregled.

U stanici za tehnički pregled utvrdili su više tehničkih nedostataka koji su okarakterizirani kao opasni, zbog čega je autobus kojim su se trebala voziti djeca isključen iz prometa dok se ne otklone nedostaci.

Pritom je proveden i nadzor radnog vremena vozača kojim je utvrđeno više prekoračenja vremena vožnje i skraćivanja dnevnog odmora, zbog čega će protiv vozača, pravne osobe i odgovorne osobe u tvrtki biti pokrenut prekršajni postupak.

U policiji podsjećaju da je za počinjenje utvrđenih prekršaja predviđena novčana kazna protiv vozača od 590 eura, protiv tvrtke od 3000 eura te 940 eura protiv odgovorne osobe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.