Policija poslala važno upozorenje građanima uoči Svi svetih. Evo o čemu je riječ

Vijesti 25. lis 202321:21 0 komentara
Pixabay/ilustracija

Uoči blagdana Svih svetih, policijski službenici Policijske uprave koprivničko- križevačka vrše obilazak groblja i poduzimaju mjere u cilju sprječavanja počinjenja kaznenih djela krađa, posebice krađa predmeta iz osobnih automobila.

Naime, u dane blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile.

PU koprivničko-križevačka

Kako ne bi došlo do počinjenja takvih kaznenih djela, iz policije savjetuju građanima da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike), a sve s ciljem kako bi se smanjila mogućnost provala u automobile i krađa predmeta iz njih.

Također, savjetuje se građanima da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ako ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno vidljivi.

“Savjetujemo da vozila parkirate na sigurnom mjestu. Prilikom parkiranja pozornost bi trebali obratiti na to da parkirališni prostor bude osvijetljen. Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama, jer se i na ovaj način sprječavaju provale u automobile”, još su neki savjeti koje je policija objavila.

PU koprivničko-križevačka

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!