Policija upozorava na novu prijevaru na mrežama: Pošalju poruku da vam kući dolazi kovčeg…

Vijesti 26. ruj 202312:55 0 komentara
Unsplash

Policijski službenici PU varaždinske zaprimili su kaznenu prijavu 56-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, ona je na društvenim mrežama stupila u kontakt s nepoznatom osobom s kojom je dogovorila da će joj ta osoba na kućnu adresu poslati kovčeg s vrijednosnim papirima i novcem, koji će 56-godišnjakinja pohraniti u sef u banku.

Pošto je navodni kovčeg zadržan na granici, prema međusobnom dogovoru, osoba je u nekoliko navrata uplatila novčani iznos od više tisuća eura. Nakon što ju je nepoznata osoba i dalje tražila da uplati novce, a kovčeg nije primila, 56-godišnjakinja je shvatila da je prevarena.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

“Upozoravamo građane da prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta, a sve kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane. Zbog toga ponovno skrećemo pozornost građanima na takve oblike prijevara i molimo ih da budu oprezni. Pripazite kome uplaćuju novac, ne nasjedate na priče osoba koje će vam navodno poslati kovčeg s vrijednosnim papirima i novcem, zlatom ili nešto drugo, ako im vi najprije uplatite svotu na njihov račun pod izlikom da su ti novci za troškove dostave ili carine. Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, odmah prijavite policiji na broj 192”, upozorava policija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!