Policija za N1 komentirala slučaj oca koji je s djecom pobjegao u Hrvatsku

Vijesti 06. lip 202216:55 > 16:56 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske odgovorili su za N1 televiziju o slučaju Domagoja Landeke koji je, kako doznaje N1 Srbija, u nedjelju nasilno odveo dvoje maloljetne djece od svoje, koja se već godinu dana nalazi u sigurnoj kući te u noći s nedjelje na ponedjeljak napustio teritorij Srbije i ušao u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Šid.

Pitali smo MUP zašto je ocu dozvoljen ulazak u Hrvatsku bez suglasnosti majke i jesu li ih kolege iz Srbije obavijestile da je ilegalno prešao srpsku granicu.

VEZANA VIJEST

“Možemo vam potvrditi da je hrvatska policija nad hrvatskim državljaninom i njegovo dvoje djece, također hrvatskim državljanima, provela graničnu kontrolu na PGP Tovarnik prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku 6. lipnja u noćnim satima. Tijekom granične kontrole i provjerama putem međunarodne policijske suradnje utvrđene su sve relevantne činjenice te nije bilo zakonskih zapreka da otac, sa svoje dvoje maloljetne djece nad kojima ima skrbništvo, nastavi putovanje.

S ciljem zaštite interesa i dobrobiti djece, u javnosti nećemo iznositi više podataka”, odgovorili su nam iz MUP-a.

Otac je, prema podacima koje ima N1, nešto poslije ponoći prešao srpsku granicu automobilom bez kontrole granične policije. Kako N1 Srbija doznaje, granični policajci su nadređenima rekli da ga nisu primijetili. Vrlo brzo poslije toga su obavijestili kolege u Hrvatskoj, koji su navodno, unatoč upozorenju iz Srbije, pustili oca da s djecom uđe u Hrvatsku.

Podsjećamo, otmica se dogodila  u nedjelju kada je otac svojim automobilom udario u vozilo u kojem su se djeca nalazila s djedom. Majka je tada bila u sigurnoj kući i čekala da joj njezin otac dovede djecu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!