Pomažu i studenti Pravnog fakulteta – s obrascima, prijavom štete i savjetima

Vijesti 08. sij 202117:12 0 komentara
Petrinja
N1

Pravna klinika Sveučilišta u Zagrebu djeluje od listopada 2010. godine te pruža besplatnu pravnu pomoć osobama koje za pravnu pomoć imaju opravdani interes te je ne mogu ostvariti iz drugih izvora ili bi je ostvarivanje moguće samo uz trošenje sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati. Sada nude pomoć i osobama sa Sisačko-moslavačke županije kojima su domovi nastradali u potresu.

Pravna klinika aktivno se uključila u pružanje pravne pomoći stradalima i oštećenima u potresu na području Siska, Gline i okolice.

Svjesni da brojni naši sugrađani nemaju pristup ni osnovnoj infrastrukturi, a kamoli mobilnim uređajima i internetskoj vezi, Pravna klinika osnovala je zasebnu ad hoc grupu koja će pomoći strankama pravodobno i potpuno ispuniti obrasce i prijaviti štetu, ali pružiti i ostale osnovne pravne informacije u vezi sa saniranjem posljedica potresa, navode na svojim mrežnim stranicama.

Iz Pravne klinike navode da se zainteresirane stranke mogu javiti od ponedjeljka do petka od 10 do 12 sati, odnosno srijedom i četvrtkom i od 17 do 19 sati na telefon +385 97 6529 903.

Vezane vijesti

Dežurni student pomoći će strankama ispuniti obrazac preko telefona, a po potrebi će preuzeti i druge njihove predmete (posebno ako su vezani za ostvarivanje prava iz socijalne skrbi).

Dodatno, planirane su grupne posjete pogođenim područjima. Prvi odlazak bit će u petak, 8. siječnja 2020. u 11 sati na adresi Žrtava Domovinskog rata 75, Glina ispred “Šerifa”. Tamo će građani moći dobiti nužne informacije o saniranju posljedica potresa, kao i mogućnostima dobivanja besplatne pravne pomoći. U koordinaciji s partnerskim udrugama planiran je i odlazak na ciljana seoska područja van urbanih sredina, kako bi svim građanima omogućili pristup pravnoj pomoći u ovim teškim vremenima, pišu iz Pravne klinike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!