Pomoćnici u nastavi u ovom gradu dobivaju neoporezivi dodatak na plaću

Vijesti 14. velj 202413:33 0 komentara
Grad Dugo Selo

Od 1. siječnja, 2024. godine, Dugo Selo je povećalo naknadu za rad 22 pomoćnika u nastavi koji nesebično pružaju podršku učenicima u ovom gradu.

“Svjesni smo da je njihov posao izrazito odgovoran i zahtjevan i smatramo da je pravedno da im se adekvatno valorizira trud i angažman”, poručuju iz Grada Dugog Sela.

“Pomoćnici u nastavi su vrlo važna karika bez koje bi nastava u mnogim školama izgledala puno teže, ako ne bi bila i nemoguća za provođenje zbog poteškoća učenika s kojima rade, kojima pomoćnici u nastavi pomažu da se djeca osjećaju sigurnije, neizolirano, bez bullyinga. Pomoćnici u nastavi su ti koji puno toga rješavaju, pomažu učiteljima, djeci i cijelom društvu da prođe sve bezbolnije. Podsjećamo da svi pomoćnici u nastavi sufinanciraju preko EU fondova, a bruto naknadu od 5,81 EUR po satu, im isplaćuje Zagrebačka županija. Ta naknada je, s obzirom na odgovoran i zahtjevan posao kojeg rade, niska i smatramo da je pravedno da im se adekvatno valorizira trud i angažman“, rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

“Zato smo u Gradu Dugom Selu odlučili, iako to zakonski nismo obvezni, da sa 60 eura neoporezivog dodatka mjesečno, dijelom valoriziramo njihov trud”, dodao je gradonačelnik.

Predstavnica pomoćnika u nastavi s područja Grada Dugog Sela Renata Dragičević zahvalila se gradonačelniku na prepoznavanju statusa, truda i rada pomoćnika u nastavi.

“S obzirom na sav trud koji dajemo na našem poslu, koji je jako zahtjevan jer svako dijete ima svoj problem, nije svako dijete isto… Mora se uložiti veliki trud, imati veliko strpljenje, podrška kako bi pomogli djeci da se uključe u razrednu zajednicu i savladaju gradivo, da to funkcionira na najbolji mogući način. Zato nam je svaka pomoć dobrodošla. Hvala Gradu što je prepoznao i valorizirao naš rad“, rekla je Dragičević.

Gradonačelnik Panian dodao je da bez suradnje, bez prihvaćanja i rješavanja tuđih problema ne može nam biti bolje.

“Zato smo ovdje da zajedno to riješimo, fokusiramo na ono najbitnije, a fokus je na ljude. Od onih koji rade s ljudima i djecom i te djece koji znaju jednu sigurnost u tome što znaju da će ih dočekati netko u školi i roditelja koji mirno čekaju djecu nakon škole”, rekao je Panian koji je tom prilikom i zahvalio pomoćnicima u nastavi na njihovom požrtvovnom radu.

Grad Dugo Selo djeci, mladima i roditeljima već subvencionira cijena vrtića, stipendije i nagrade, kao i logopedske vježbei tretmane kod edukacijskih rehabilitatora.  Također, Grad Dugo Selo trenutno je jedina jedinica lokalne samouprave u Zagrebačkoj županiji koja je na ovaj način odlučila pomoći asistentima u nastavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!