Poništen natječaj za podzemne spremnike za otpad: “Tomašević se osramotio”

Vijesti 24. stu 202215:531 komentar
Sanjin Strukic/PIXSELL

Grad Zagreb poništio je prije tri dana javni natječaj za nabavu podzemnih spremnika za skupljanje otpada s ugradnjom, objavio je na Facebooku zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek.

Iz dokumenta koji je Petek priložio u objavi na Facebooku, jasno je da jedini ponuditelj koji se javio na natječaj nije imao ispravnu ponudu. Budući da srugih ponuda nije bilo, donesena je odluka o poništenju natječaja.

VEZANE VIJESTI

Objavu Renata Peteka prenosimo u cijelosti:

“Poništen je natječaj za nabavku podzemnih spremnika za otpad u centru Zagreba!

Tomašević se osramotio, no bolje da opet pretrpi kritike za lošu pripremu cijelog plana i postupka, nego da je prihvatio ponudu i dobio opravdane kaznene prijave.

Prije dva mjeseca sam tvrdio da je Tomašević pred velikom dilemom, poništiti natječaj i izgubiti barem šest mjeseci za provedbu novog ili se suočiti s kritikama da je tvrtka čija je donacija spremnika Gradu Zagrebu jedina instalirana u centru Zagreb bila jedini ponuditelj i pobjednik natječaja vrijednog 15 milijuna kuna za 50 setova podzemnih spremnika.

Problem je nastao i tijekom provedbe pilot projekta jer je više tvrtki doniralo Gradu svoje spremnike kako bi se isprobali u primjeni, a na kraju je samo jedan set instaliran u centru grada, u Masarykovoj.

Baš je na lokaciji Tomašević svečano obilježio uvođenje novog sustava odvajanja otpada. To je isti onaj spremnik na kojem je nastala i urnebesna snimke prvog pražnjenja podzemnih kanti.

U poništenju postupka javne nabave Grad Zagreb tvrdi da tvrtka Komop d.o.o. nije dokazala da za ponuđene proizvode ima potrebne potvrde, uvjerenja ili certifikate sukladno svim traženim normama, a koje izdaju nadležni instituti za kontrolu kvalitete, tj. da je proizvod ispitan i ovjeren od strane akreditirane neovisne ustanove.”

“U postupku javne nabave za podzemne spremnike za sakupljanje otpada s ugradnjom zaprimljena je jedna ponuda. Navedena ponuda ocijenjena je nepravilnom iz razloga što ponuditelj nije dostavio tražene certifikate od neovisne akreditirane ustanove niti je dokazao da navedene certifikate nije mogao ishoditi”, izjavila je Hini u četvrtak glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Najavila je da će istekom žalbenih rokova u navedenom postupku biti proveden novi postupak nabave čiji završetak se očekuje u veljači sljedeće godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar