Posjetili smo autokamp razrušen u nevremenu, Kozlevac: “Bilo je opasno”

Vijesti 22. srp 202313:34 1 komentar

Snažno nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom prouzročilo je u petak veliku materijalnu štetu u centru Novigrada kao i u autokampu Sirena.

Naš reporter Ranko Stojanac posjetio je autokamp Sirenu, porazgovarao s posjetiteljima, ali i šefom istarskog civilnog stožer Dinom Kozlevcem.

“Šteta je na svim područjima u Istri, ali najviše u Novigradu – u centru i autokampu Sirena. Radi se uglavnom o padovima grana i drveća”, rekao je Kozlevac i dodao: “Bilo je opasno, kamp je pun ljudi, ali sreća nema teško ozlijeđenih, samo lakše.”

Otkriva da su vatrogasci imali preko 100 intervencija. Ovo nije prvi put da se susreću s jakim nevremenom, a najvažnija je priprema, ističe.

“U kampu je već bilo velikih nevremena, ovdje možda ne baš tako. Sad smo napredovali, imamo bolju tehniku. Ljude podsjećam da poduzmu mjere kao što je zatvaranje prozora i otvora pri odlasku iz kuće ako je najavljena oluja. Narano, ne treba uopće ići van iz potrebe. No, ako moramo izaći, treba stati s automobilom, ali ne pod stablo. Ako je čovjek na otvorenom, treba čučnuti u zavjetrinu, rađe nego pod stablo ili kraj zgrade. Bolje se smočiti kao miš, ali sačuvati glavu.”

Potraga za nestalim Talijanom se nastavlja.

U autokampu Sirena boravi i Timon iz Ljubljane kojem je sinoć stablo ozlijedilo ruku i glavu. “Drvo mi je palo na glavu. Stradala je malo ruka, malo glava, ali bit će ok. Jako sam se preplašio. Šator je razbijen, ali mislim da ćemo ostati”, rekao je.

Drugo posjetitelj je ispričao kako se u trenutku dizanja oluje našao u trgovini, a kad su izašli, sve je bilo porušeno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare