Posjetite Dane okusa varaždinskoga kraja, tanjuri koje pripremaju posjetiteljima izgledaju zamamno

Vijesti 06. ožu 202410:00 0 komentara
Dani okusa

Od 8. do 17. ožujka održavaju se 7. Dani okusa varaždinskoga kraja tijekom kojih će, u 15 odabranih restorana Varaždinske županije, posjetitelji moći uživati u tradicijskim jelima, odnosno u posebno kreiranim menijima u 3 slijeda po promotivnim cijenama od 17 € i 23 €.

Voditelj projekta Borislav Šimenc istaknuo je da u projektu Okusi hrvatske tradicije sudjeluje 12 županija, ali samo Varaždinska županija provodi ovu manifestaciju dva puta godišnje, odnosno uz jesenski termin kada se Dani okusa organiziraju na nacionalnom nivou, u Varaždinskoj županiji Dane okusa imaju i u ožujku.

Dani okusa

Šimenc je najavio i nove aktivnosti u ovom projektu, među kojima je “prva hrvatska eno-gastronomska obilaznica na području Varaždinske županije”, rekao je u utorak na press konferenciji predstavljajući manifestaciju.

Goran Mališ, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije istaknuo je kako će se svi uključeni potruditi predstaviti sve ono najbolje što se nudi iz gastronomije toga kraja, a vezano je uz tradiciju i podrazumijeva pripremu jela od lokalnih i autohtonih tradicijskih namirnica.

Silvija Zagorec, zamjenica župana Varaždinske županije naglasila je da su u ovom projektu zaokružene cjeline „od polja do stola“ gdje se povezuju obiteljska poljoprivredna gospodarstva s restoranima kako bi na kraju posjetitelji  uživali u mirisima i okusima lokalnih jela.

Dani okusa

„Zaista smo ponosni na naše ugostitelje i naše kuhare koji čuvaju ova domaća jela od zaborava i njeguju našu tradiciju te je prenose na mlađe naraštaje“, kazala je na pressici.

Ovom prilikom dodijeljena je i oznaka standarda Okusi varaždinskoga kraja objektu koji sudjeluje u projektu Okusi hrvatske tradicije – Bistro Familija.

Dani okusa varaždinskoga kraja održavaju se od 8. Do 17. ožujka u sljedećim ugostiteljskim objektima: Arabela, August, Bedem, Garestin, Grešna pilnica, Familija, Minerva, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Šanjek, Verglec, Vila Toplissa, Zlatne gorice, Žmah i Kavana Grofica Marica.

Dani okusa

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!