Poskupljuje odvoz smeća u Splitu

Vijesti 10. stu 202311:24 0 komentara
Miroslav Lelas/PIXSELL

Splitska gradska komunalna tvrtka Čistoća najavila je u petak kako će od 1. prosinca Splićani plaćati višu cijenu odvoza smeća pa će tako ukupno mjesečno povećanje računa za prosječnu tročlanu obitelj iznositi 1,76 eura, odnosno 0,58 eura više po članu obitelji.

U splitskoj gradskoj tvrtki kažu da tako nastavljaju ulagati u unaprjeđenje sustava razdvajanja otpada i podizanja ukupnog standarda komunalne usluge.

Novim cjenikom korigiraju varijabilni dio cijene sakupljanja komunalnog otpada za sve korisnike s dosadašnjih 0,0066 eura po litri na 0,013 eura po litri. Fiksni dio cijene za kućanstva se ne mijenja i ostaje 3,98 eura, odnosno 13,27 eura za pravne subjekte.

Iz Čistoće podsjećaju kako cijena odvoza otpada za tročlanu obitelj u Splitu trenutno iznosi 6,30 eura, a nakon povećanja bit će 8,06 eura, pa će cijena za domaćinstvo i nakon korekcije ostati među najnižima u Hrvatskoj. Krajnje racionalnim poslovanjem i maksimalnom koordinacijom ljudskih i materijalnih resursa godinama održavamo najnižu moguću cijenu usluge za građane, poručuju.

Direktor Čistoće Ivica Karoglan najavio je da će nastaviti s ulaganjima u nabavu polu-podzemnih spremnika, specijalnih vozila za njihovo pražnjenje i pranje, rotosita, biostabilizatora, uređaja za mljevenje otpada, baliranje reciklabilnog otpada, sustav elektronske evidencije pražnjenja, novi način upravljanja poslovnim procesima i primjenu drugih suvremenih rješenja.

Time će se istovremeno unaprjeđivati uvjeti za recikliranje i stimulirati građane da odvajaju otpad više i lakše, kako bi se smanjio pritisak na odlagalište na Karepovcu, kaže Karoglan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!