Potvrđena optužnica za ubojstvo Tomislava Sablje

Crna kronika 30. stu 202313:40 0 komentara
Neva Zganec/PIXSELL

Pratimo sudski rasplet krvavog obračuna u noćnom klubu u Zagrebu koji se dogodio u proljeće ove godine.

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potrvdilo je optužnicu protiv redara Kristijana Knege za ubojstvo uskokovog optuženika Tomislava Sablje u noćnom klubu Ritz. Uz njega je optužen i Dorian Mraković, bivši policajac kojeg terete za pomaganje u tom ubojstvu.

Optuženi, doznajemo, nisu prigovarali optužnici niti su tražili izdvajanje nezakonitih dokaza, što optuženici uobičajeno čine.

Knegu se kao voditelja osiguranja u klubu tereti da je 22. travnja 2023. oko 4,20 sati, u zagrebačkom noćnom klubu, usmrtio Sablju koji se ranije posvađao s gostom kluba i zaprijetio mu revolverom.

Rekonstrukcija događaja

Nakon sukoba Sablje i gosta Knego je iz pištolja ispalio nekoliko hitaca u uskokovog okrivljenika koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Uz to, Knegu terete da je zatražio od Mrakovića da mu iz automobila donese svoj pištolj, što je Mraković i učinio.

Sumnja se da je Mraković u Ritzu radio ‘na crno’. Nakon krvavog obračuna policiji je predao oba pištolja.

Za što su sve teretili Sablju?

Ubijeni Sabljo bio je uskokov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, a optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!