Poznata banka poslala važnu obavijest klijentima u Hrvatskoj: Obrišite ovaj mail

Vijesti 15. velj 202313:42 0 komentara
Karolina Grabowska / Pexels / Ilustracija

OTP banka objavila je važnu obavijest klijentima o novom obliku prevare u kojem se građane obmanjuje s ciljem da se prevaranti domognu korisnikovih podataka za prijavu u internetsko bankarstvo.

Obavijest prenosimo u cijelosti:

“U tijeku je kampanja slanja poruka elektroničke pošte u ime OTP banke koje sadrže poveznicu na lažnu stranicu internet bankarstva OTP banke. Poruke koje napadači šalju dolaze s @otp-hrvatska.com domene, dok OTP banka svoje legitimne poruke šalje s @otpbanka.hr domene.

Pomoću poruke napadač nastoji navesti korisnika internet bankarstva da unese svoje podatke za prijavu na lažnoj stranici internet bankarstva te se na taj način domogne korisnikovih podataka za prijavu u uslugu internet bankarstva.

Ako primite takvu ili sličnu poruku, obrišite je bez korištenja poveznica iz poruke i molimo vas, ako nas već niste obavijestili o primitku poruke, da je proslijedite na [email protected].

Podsjećamo da banka od svojih klijenata neće nikada tražiti da putem e-pošte upisuju osjetljive podatke kao što su PIN, lozinke, kôd za prijavu (one time password – OTP) ili kôd za autorizaciju transakcija (MAC). Dodatno, preporučamo da ne otvarate poruke od sumnjivih pošiljatelja ili preuzimate sumnjive i potencijalno maliciozne privitke.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!