PPD se žalio na postupanje USKOK-a, objasnili i zašto su se odlučili na takav potez

Vijesti 02. tra 202416:30 0 komentara
Igor Soban/PIXSELL

Policija je sredinom ožujka ove godine, po nalogu USKOK-a, započela pretragu u sjedištu tvrtke Prvo plinarsko društvo u Vukovaru.

Riječ je o jednom kraku istrage iz afere Tri D Rada u kojem se pregledavala i izuzimala dokumentacija.

Prema pisanju pojedinih medija PPD se sada žalio DORH-u na postupanje USKOK-a, a iz tvrtke su objasnili zašto su se odlučili na takav potez.

“PPD u kontinuitetu surađuje s institucijama te je duže vrijeme samoinicijativno dostavljao relevantnu dokumentaciju, budući da mu je u najvećem interesu otkloniti insinuacije koje se pojavljuju u javnom i političkom prostoru.

Poslovna dokumentacija tražena nalogom za pretragu, već je ranije dostavljena relevantnim institucijama.

Unatoč tome, nalog za pretragu sadržavao je brojne netočnosti, neistine i konstrukcije zbog čega je PPD odlučio poslati dopis u kojem nudi argumente potkrijepljene pratećom dokumentacijom. Navedeno je učinjeno isključivo u svrhu cjelovitog utvrđivanja činjenica.

Napominjemo kako PPD sve vrijeme poštuje zakonski institut tajnosti izvida.

Istodobno, informacija o ulasku službenih osoba u prostorije PPD-a istog je trenutka puštena u javnost što je koincidiralo s danom raspuštanja Sabora i početkom predizborne kampanje.

Zbog takvih postupaka, koji su u fazi izvida nezakoniti, kompanija kontinuirano trpi reputacijsku štetu i postaje predmetom političkih rasprava, a sama nema na raspolaganju nijedan pravni mehanizam zaštite, stoji u odgovoru PPD-a.

Iz DORH-a pak nisu htjeli komentirati postupanje nadležnog državnog odvjetništva u određenom predmetu, kao ni “pismo o kojem je objavljena informacija u jednom dnevnom listu”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!