Pratite novu emisiju na N1: Umjetna inteligencija predviđa rezultate izbora

Tehnologija 15. stu 202312:44 0 komentara

Sven Harjaček iz BIRD Incubatora bio je gost Novog dana u kojem je govorio o projektu AI izbori, novoj emisiji na N1 televiziji. Prvu epizodu možete pratiti u srijedu 15. studenog u 20.15 sati.

“Mislim da je pitanje može li umjetna inteligencija predvidjeti izbore zanimljivo pitanje jer nije crno-bijelo. Osim samih algoritama, važni su i sami izvori podataka koje će koristiti, ima jako puno parametara koji će ovisiti o finalnom rezultatu. Jako me zanima vidjeti finalno rješenje, mislim da će biti jako zanimljivo u svakom slučaju”, rekao je Sven Harjaček iz BIRD Incubatora.

Navodi da u ovom izazovu očekuju studentske timove koji su puni elana i jako su zainteresirani za isprobavanja novih tehnologija.

Više informacija o natječaju možete naći OVDJE.

“Oni često uvide stvari koje i iskusniji ljudi ne uvide. Volimo surađivati sa studentima jer nam daju široke odgovore i potencijalna rješenja za probleme.

Tri najbolja tima ulaze u finale

Izabrat ćemo 10 timova i onda ćemo nakon predstavljanja rješenja žiriju, izabrati 3 najbolja tima koji ulaze u finale. Gledat ćemo na koje načine timovi koriste inpute uparene s algoritmima kako bi dobili završno rješenje. Gledat ćemo kreativnost timova”, rekao je.

Harjaček navodi da je jako važno to da žiri, sastavljen od stručnjaka iz raznih područja, pomogne samim timovima uvidjeti gdje griješe.

“Mislim da će i dinamika u samom žiriju biti odlična. Dijalog između samog žirija i timova će biti jako korisna timovima da uvide gdje se mogu poboljšati. To je područje koje se jako brzo razvija jer ima jako puno novih tehnologija”, rekao je Harjaček.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ