Predsjednik Gradske skupštine: HDZ na izbore u Zagrebu ide sam

Vijesti 02. velj 202112:36 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) poručio je u utorak da je HDZ snažan i na lokalne izbore ide sam te sami odlučuju kada će i kako objaviti ime svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Hermana su novinari na Zagrebačkom velesajmu, gdje se održava sjednica Gradske skupštine, pitali je li on HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, na što im je odgovorio da još ne može ništa reći.

Najavio je da će tijela zagrebačkog HDZ-a vrlo brzo odlučiti tko će biti njihov kandidat, ističući da će HDZ na izbore ići sam jer ne ovise ni o kakvim koalicijama i predizbornim programima. 

VEZANE VIJESTI

Upitan natječu li se sa SDP-om tko će zadnji objaviti svoga kandidata, odgovorio je da HDZ sam određuje tempo svoje kandidature, “a ono što smo mogli vidjeti u SDP-u je da situacija nije dobra, njihova gradska organizacija je prije neki dan raspuštena”.

Gradski SDP raspušten zbog prešutne podrške Bandiću

Herman kaže kako je HDZ bio optuživan da ‘drži ljestve’ gradonačelniku Milanu Bandiću, a koliko je shvatio objašnjenje zašto je zagrebački SDP raspušten, rekao je, to je bilo upravo zbog prešutne podrške gradonačelniku Bandiću.

Nema nikakvih trvenja između HDZ-a i Bandića, odgovorio je na pitanje je li najava da će se možda Damir Vanđelić sutra predstaviti kao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika početak uzmaka HDZ-a od Bandića.

Istaknuo je da zagrebački HDZ nastavlja svoju dosadašnju politiku koja se temelji na programskoj suradnji te će podržati sve ono što smatraju dobrim za građane, a neće ono što nije.

Potpora gradnji naselja u Klari za smještaj pogođenih potresom

Najavio je da će HDZ-ovci na sjednici Gradske skupštine podržati Bandićev prijedlog o izgradnji 30 zgrada u Klari za smještaj Zagrepčana čiji su domovi stradali u potresu.

No, Herman je kazao da će HDZ tražiti dopune tog prijedloga kako bi Klara dobila i svoj vrtić te drugu infrastrukturu koju zaslužuje.

Upitan zašto se umjesto tog naselja ne ide u obnovu objekata građana čiji su domovi stradali u potresu, rekao je kako je HDZ-u objašnjeno da je ovakav način smještaja daleko brži, odnosno da će obnova objekata ići daleko sporije od gradnje ovih, u neku ruku, i montažnih kućica.

“Gradonačelnik nam je iskomunicirao na taj način da će biti daleko adekvatnije te ljude privremeno smjestiti u ove stambene jedinice koje će nakon toga biti stavljene na raspolaganje građanima grada Zagreba”, istaknuo je Herman.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!