Predsjednik Milanović oštro je osudio rusku agresiju na Ukrajinu

Vijesti 24. velj 202212:25 > 12:28 4 komentara
Ured Predsjednika

Predsjednik RH Zoran Milanović oštro je osudio rusku agresiju na Ukrajinu i održao hitan sastanak s čelnicima OSRH i hrvatskih obavještajnih agencija.

“Predsjednik Republike Zoran Milanović oštro osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu, a napade ruskih vojnih snaga smatra neprihvatljivim kršenjem ukrajinskog suvereniteta. Predsjednik Milanović poziva Rusiju na prekid vojnih napada protiv Ukrajine, nada se brzom smirivanju situacije i nastavku diplomatskih aktivnosti u cilju pronalaženja mirnog rješenja. Predsjednik Milanović izražava žaljenje zbog ljudskih žrtava u Ukrajini. Republika Hrvatska kao članica NATO saveza i Europske unije postupat će u ovoj situaciji u okviru svojih obveza.

VEZANA VIJEST

Zbog ratnog sukoba u Ukrajini, predsjednik Milanović sazvao je jutros hitan sastanak s čelnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i hrvatskih obavještajnih agencija. Na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, direktor Glavnog stožera OSRH general bojnik Ivica Olujić, zapovjednik Zapovjedno operativnog središta Glavnog stožera OSRH brigadni general Ivan Turkalj, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić i ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije Ivica Kinder.

Vojni vrh i čelnici obavještajnih agencija informirali su predsjednika Milanovića o aktualnoj situaciji i mogućem razvoju događaja u Ukrajini. Uz predsjednika Milanovića na sastanku su bili predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.

Predsjednik Milanović razgovarao je jutros i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem s kojim je u stalnom kontaktu vezano uz situaciju u Ukrajini”, navodi se u priopćenju.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare