Predsjednik Milanović otkrio u čijem će društvu gledati sinjsku Alku

Vijesti 05. kol 202317:39 0 komentara
Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović pratit će u nedjelju ovogodišnju, 308. Sinjsku alku zajedno s predsjednicom Mađarske Katlin Novák koja će zbog Sinjske alke doći u radni posjet Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Mađarske Katlin Novák dolazi na Sinjsku alku na poziv predsjednika Milanovića koji je, kao i prethodnih godina, i pokrovitelj Sinjske alke. Njen dolazak u Sinj dogovoren je ranije i s vodstvom Viteškog alkarskog društva koje zadnjih godina nastoji internacionalizirati tu tradicionalnu vitešku sinjsku manifestaciju te je promovirati i izvan granica Hrvatske.

Predsjednik Milanović, kao pokrovitelj Sinjske alke, podržao je to nastojanje Viteškog alkarskog društva te je lani na Sinjsku alku pozvao tadašnjeg predsjednika Slovenije Boruta Pahora koji je 2022. i došao u Sinj kao prvi inozemni državnik koji je pratio Sinjsku alku.

Sinjska alka je u međuvremenu, u lipnju ove godine, promovirana i u glavnom gradu Austrije, Beču, gdje su sinjski alkari predstavili svoju tradiciju i kulturu kroz trodnevni program.

Tijekom boravka u Sinju, predsjednik Milanović i predsjednica Novak će posjetiti i Galeriju “Sikirica” te obići Muzej Sinjske alke.

Uz predsjednika Milanovića na Sinjskoj alci će biti i supruga Sanja Musić Milanović, a uz predsjednicu Novak njezin suprug István Veres, priopćeno je u subotu iz Ureda predsjednika Republike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!