Predsjednik Milanović razgovarao s austrijskim kancelarom Nehammerom

Vijesti 23. stu 202218:35 0 komentara
Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je saveznog kancelara Republike Austrije Karla Nehammera koji boravi u posjetu Republici Hrvatskoj. Na sastanku u Uredu predsjednika Republike potvrđeni su odlični bilateralni odnosi dviju prijateljskih i partnerskih država.

Predsjednik Milanović i savezni kancelar Nehammer razgovarali su o skorom širenju Schengenskog prostora, što je od strateškog značaja za Hrvatsku, pri čemu je predsjednik Milanović zahvalio saveznom kancelaru Nehammeru na potvrdi austrijske podrške za ulazak Hrvatske u Schengen. Razmijenili su i mišljenja o izazovima s kojima su suočene zemlje Europske unije zbog ilegalnih migracija.

Tomislav Bušljeta

Nadalje, na sastanku je bilo riječi o situaciji u jugoistočnoj Europi koja je od velikog značaja za obje države. U tom kontekstu, predsjednik Milanović založio se i za potrebu osiguravanja ravnopravnog statusa i legitimne zastupljenosti hrvatskog naroda u BiH. Sugovornici su razmijenili mišljenja o sigurnosnoj krizi na istoku Europe koju je uzrokovala ruska agresija na Ukrajinu, kao i o posljedicama tog sukoba.

VEZANA VIJEST

U izaslanstvu saveznog kancelara Republike Austrije na sastanku su bili veleposlanik Austrije u Republici Hrvatskoj Josef Markus Wuketich, savjetnica saveznog kancelara za vanjske poslove veleposlanica Barbara Kaudel-Jensen, ravnatelj Savezne policije Michael Takacs, savjetnik saveznog kancelara za gospodarstvo Georg Adler, Ademir Jatić iz Ureda saveznog kancelara i savjetnik u Veleposlanstvu Austrije u Republici Hrvatskoj Johannes Leibetseder.

Tomislav Bušljeta

Uz predsjednika Milanovića bili su predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Daniel Glunčić, pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić i tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku Ureda predsjednika Ivan Mutavdžić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!