Šef udruge potrošača upozorio korisnike švicaraca: Imate rok još šest mjeseci

Vijesti 21. pro 202216:43 0 komentara
N1

Igor Vujović, predsjednik udruge Potrošač, bio je gost Newsrooma gdje je komentirao posljednju odluku Vrhovnog suda vezano za presudu za kredite u švicarskim francima.

Vujović tvrdi kako nije razočaran odlukom suda jer bi to značilo da je njihova borba bila uzaludna svih ovih godina. “Ispalo bi da smo skoro 10 godina radili bez veze posao. Nije ono što smo očekivali, ali je koliko-toliko pozitivna. Samu presudu ne bi komentirao”, rekao je.

“Želim naglasiti da sve ovo što se događa na sudovima ne pobija pravo potrošača, njih 120 tisuća. Ne trebaju svi čekati ustavnu presudu. Pozivam ih da se obrate odvjetnicima, nama udrugama. To mogu napraviti do šestog mjeseca 2023. godine. Poslije toga je gotovo”, objasnio je Vujović.

VEZANE VIJESTI

“Ako postoji i mali postotak, kao što su zatezne kamate, ako dobijete i 1000 kuna je nešto”, dodao je i ustvrdio da je svaka tužba pojedinačna. “Netko će dobit 100 kuna, netko 100.000, svaki je predmet za sebe”.

Na pitanje računa li na podršku predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića rekao je da ne jer “računa na potrošače”. “Posebice 50 posto onih koji još nisu podnijeli tužbu. Sam potrošač se mora pokrenuti, ili kod odvjetnika, ili kod nas u udrugama”, rekao je Vujović.

Naglasio je da cijeli proces jako dugo traje. “Banke lobiraju i stišću, naravno. Koriste sve što im zakon dopušta, a u nezakonite postupke neću ulaziti”, dodao je.

Poslao je poruku da postoji još 50.000 ljudi koji se još nisu javili, a imaju rok još do sredine sljedeće godine. “Probajte ljudi, pa nismo bez veze 10 godina vodili ovu bitku”, rekao je dodavši da su početni troškovi nekih 1.000 eura, ali da će svaki odvjetnik reći ima li tu neke šanse ili nema.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!