Predstavljena knjiga “Upravljanje intelektualnim vlasništvom u organizaciji”

Vijesti 19. sij 202316:23 0 komentara
Hrvatska gospodarska komora (HGK)

Gotovo svaki proizvod koji kupujemo ili usluga kojom se koristimo imaju neku vezu s intelektualnom vlasništvom. Ono je svuda oko nas i ima sve karakteristike imovine pa je za sve organizacije koje stvaraju intelektualno vlasništvo kroz svoje proizvode ili usluge iznimno važno kako njime upravljati, naglašeno je na okruglom stolu na temu intelektualnog vlasništva.

Predstavljen je i sveučilišni udžbenik “Upravljanje intelektualnim vlasništvom u organizaciji”, grupe autora Romane Matanovac Vučković, Petra Miševića, Ivane Kanceljak, Matije Kikelj i Dominika Miševića.

Autor knjige, Petar Mišević savjetnik predsjednika HGK, naglašava kako je važno istaknuti prednosti koje nudi regulativa kroz postupak registracije patenata, žigova te zaštite industrijskog dizajna, jer je to jedan od načina jačanja konkurentnosti gospodarstva i svih hrvatskih tvrtki, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom tržištu.

“Ovo je udžbenik koji je u funkciji ne samo akademske zajednice i studenta, već i poslovne zajednice i svih onih koji izravno ili ne izravno stvaraju intelektualne tvorevine ili su njihovi korisnici. Svi skupa trebamo međusobno surađivati, koristiti kapacitete institucija, prvenstveno akademske zajednice te i Državnog zavoda za zaštitu intelektualnog vlasništva kako bi onemogućili sivu ekonomiju i stjecanje nepripadajuće materijalne koristi. HGK je kroz znakove Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta puno učinila u 30-tak godina na promociji hrvatskih proizvoda i usluga i time doprinijela konkurentnosti hrvatskog gospodarstva”, rekao je Mišević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!