Preglej: Okolnosti sastanka Kvesića i Mamića drugačije su od onog što je poznato

Vijesti 11. lip 202113:41 > 19:53 0 komentara
gordan preglej
N1

Odvjetnik suca Ante Kvesića Gordan Preglej bio je gost N1 Studija uživo.

Preglej je objasnio kako je došlo do sastanka suca Kvesića i Zdravka Mamića.

“Okolnosti u kojima je došlo do tog sastanka malo su drugačije od onoga što je poznato. On nije porekao tu situaciju. Gospodin Kvesić je rodom iz Hercegovine i on svake godine za Veliku Gospu odlazi na nekoliko dana u posjet rodbini tamo. Način na koji je on zaskočen u 7 ujutro od strane gospodina Mamića u restiranu hotela Park je vrlo upitan jer isti nije imao mogućnost izbora u tom trenutku. Nema govora da se radi o dogovorenom sastanku”, rekao je Preglej.

VEZANE VIJESTI

Kazao je da, koliko je njemu poznato zasad, sve se svodi na Mamićev iskaz.

Prilikom pretresa imovine ništa nije nađeno, tvrdi.

“Nisu pronađene nikakve inkriminirajuće sume, a sudac Kvesić je iznošenju obrane iscrpno obrazložio svu svoju imovinu”, kazao je Preglej.

Činjenica da sudac Kvesić nije bio suspendiran u međuvremenu, dovoljno pokazuje krimen koji mu je mogao biti postavljen prije svega ovoga, ističe Preglej.

“Onog časa kada mu je određen istražni zatvor, bi trebao isti čas od strane predsjednika Županijskog suda u Osijeku udaljen sa sudačke dužnosti i samim time razlozi zbog kojih je istražni zatvor određen, trebao bi prestati”, rekao je.

Nije se htio očitovati kako bi se razvijao postupak u odnosu na Zdravka Mamića.

“U odnosu na gospodina Kvesića, mislim da je na ovaj način i način na koji je USKOK pokrenuo ovaj postupak izuzetno tanak, otvara jednu Pandroinu kutiju. Prije svega govorim o gospodinu Kvesiću jer sam njegov branitelj.

Mislim da je to jedan vrlo loš dojam i sliku ostavlja u javnosti. Gospodin Kvesić je osoba koja je 41 godinu besprijekorno obavljala svoj posao i nema mrlje u svom radu. Siguran sam da će iz ovog svega izaći kao pobjednik”, kazao je Preglej.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!