Plenković ne želi reći koliko ima obveznica: Vidjet ćete u imovinskoj kartici

Vijesti 02. ožu 202309:59 0 komentara
N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na otvorenju sastanka Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku suradnju. Uz njega su bili bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i nekoliko ministara.

Plenković je rekao kako je pozicija RH vrlo jasna, da se mora osigurati opskrba energentima te da je u Hrvatskoj u vremenu posljednje krize uvijek bilo dovoljno nafte, plina i struje i da su sva tri energenta bila dostupna građanima i gospodarstvu po priuštivim cijenama, sve to zahvaljujući odlukama Vlade.

“Mi smo učinili napore kako bi na europskoj razini, odlukama koje smo donijeli, prvenstveno mislim na odluku o cijeni plina, utjecali na tržišta, burze i trgovce, što je dovelo do smanjenja cijene plina. Ako se smanji cijena plina, automatski se smanji i cijena struje. Kao svijet se nalazimo u vremenu izazova: Osigurati dovoljno energenata po priuštivoj cijeni, krenuti u zelenu tranziciju…”, rekao je premijer i čestitao ministru gospodarstva Davoru Filipoviću i suradnicima na organizaciji ovog sastanka.

Odgovarajući na pitanja novinara, premijer je rekao kako će novi paket mjera biti donijet na vrijeme i da će, kao i sve mjere koje je Vlada donosila, biti pravovremene. Nije čuo ništa o tome da trgovačkim lancima koji nisu surađivali na projektu bijelih lista neće biti pomagano dalje.

Grabar-Kitarović moguća kandidatkinja HDZ-a?

Što  se tiče bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i rekao je kako je ona bila jedna od nekoliko državnika koji su pokrenuli Inicijativu tri mora i da surađuje s međunarodnim organizacijama te da je isključivo iz tih razloga nazočna na današnjoj konferenciji.

“Nema drugih konotacija osim današnje konferencije. Nismo ništa šaputali na tu temu“, rekao je na pitanje znači li današnje pojavljivanje bivše predsjednice da su počeli dogovori o njenoj mogućoj kandidaturi na narednim predsjedničkim izborima.

Narodne obveznice kupili svi ministri

Narodne obveznice su, rekao je, kupili svi članovi Vlade te dodao da su se dogovorili da neće govoriti o iznosima i da će se sve vidjeti u imovinskim karticama. “Bitno je su svi članovi Vlade pokazali povjerenje u državu i finanancijski proizvod koji je jako dobar”, kaže.

“Dali smo malo špirita financijskim tržištima u Hrvatskoj, mislim da je to jako dobro”, zaključio je premijer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!