Premijer i ministri izignorirali Bulja uoči Alke: “Diktatorski maniri”

Vijesti 07. kol 202214:07 6 komentara
N1

U Sinju se danas trči 307. Alka. Na trkalište će 17 alkara-kopljanika koji će se boriti za titulu slavodobitnika s najviše punata. Okupit će se danas u Sinju i državni vrh, treći put u kratko vrijeme nakon Pelješca i Knina.

U Sinj dakle stižu i predsjednik Zoran Milanović, koji je i pokrovitelj Alke, predsjednik Sabora Gordan Jandroković te premijer Andrej Plenković. Kao gost Zorana Milanovića u Sinj stiže i slovenski predsjednik Borut Pahor. To je prvi put da predsjednik druge države dolazi na Alku.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj poželio je dobrodošlicu svim gostima, a osvrnuo se i na, kako je rekao, “zaobilaženje legalno izabrane lokalne vlasti od premijera i bilo koga drugog”.

U 11 sati je održan prijam za prijatelje Sinja na kojoj nije bilo državnih dužnosnika iako su bili pozvani. Bulj kaže da ga Vladin protokol izbjegava.

“To je poruka od njih – što su i tko su. To su diktatorski maniri i čisto politikanstvo. Mislim da je gradonačelnik legalno izabran, bilo koji. Očito im je bitnija stranačka iskaznica nego volja naroda”, rekao je Bulj navodeći kako je sve državne dužnosnike pozvao u Sinj.

“Svi su dobrodošli. To je velika stvar za naš grad i identitet. Nikako se ne mogu složiti s tim da se Sinj zaobilazi od strane ministara i premijera. Meni je interes da ovaj grad zaživi”, rekao je Bulj.

Dodao je da je predsjednik Milanović jedini dužnosnik koji se najavio da dolazi i došao prvo kod gradonačelnika.

Premijer Plenković je kasnije, poslije 13 sati, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom posjetio novoizgrađeni Veterinarski centar u Sinju, a s Jandrokovićem samostan Čudotvorne Gospe Sinjske.

N1/Vesela Šegvić
N1/Vesela Šegvić

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare