“Premijer je 30.12. obećao uredno cijepljenje do proljeća. Sad je rekao 1.7.”

Vijesti 07. tra 202112:53 > 13:31
N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon aktualnog prijepodneva komentirao je od pojedinih odluka predsjednika Sabora do nastupa predsjednika Vlade.

“Danas smo nažalost na aktualnom prijepodnevu svjedočili još jednom incidentu, a to je onaj u režiji Jandrokovića kada kolegama nije dopustio da se glasa o njihovom prijedlogu na dnevni red Hrvatskog sabora”, kazao je Grbin:

“Govore mu da nema lijekova, a premijer je u paralelnoj stvarnosti”

“Poslovnik jasno govodi što se smije što se ne smije. Faraonske ovlasti koje je dobio jednostavno su ga ponijele. Mi u Saboru ne možemo raditi ono zbog čega su nas izabrali, a to je odlučivati i glasati.”

“Ovo je zastarjela forma i definitivno bi je trebalo promijeniti”, dodao je i predložio da se aktualni sat organizira svakog tjedna, po uzoru na neke druge zemlje.

VEZANE VIJESTI

Odgovorio je dalje koliko je danas opozicija u Saboru bila uspješna:

“Ako kritiku i podbadanje svodimo samo na decibele, onda aktualno prijepodne nije bilo toliko uspješno. Ako govorimo o temama koje su se otvorile, mislim da je s naše strane bilo, pokazalo je da Vlada nema odgovora na neka vrlo konkretna pitanja, primjerice na sustav socijalne skrbi ili pitanje koje sam postavio premijeru o plaćanju dugova u zdravstvu ili sređivanje sustava cijepljenja.”

“Mislim, od premijera sam čuo samo isprike i, ako se sjetite, 30. prosinca, gostujući u jednoj emisiji na HRT-u, najavio je da će sve biti u redu do proljeća. Proljeće je došlo i danas smo na početku proljeća čuli da će sve biti u redu do 1. srpnja. Ako ništa drugo, barem smo dobili neke datume za koje ga možemo hvatati i podsjetiti kad dođe taj prvi sedmog, jer tempom kojim se provodi cijepljenje, očito je da ni tog datuma neće biti”, rekao je Grbin.

“Nema apsolutno nikakav odgovor na dugovanja u zdravstvu”. optužio je premijera Plenkovića.

“Udruge pacijenata govore da lijekova nema, on kao da živi u paralelnoj realnosti”, predbacio mu je dalje.

Što se tiče sustava socijalne skrbi, Peđa Grbin je rekao da izdvajanje resora nije jedino što treba napraviti:

“Ako ćete staviti Aladrovića, onda džaba smo krečili”

“Ako ćete na resor socijalne skrbi nekoga poput Aladrovića, onda džaba smo krečili.”

“Sustav ne funkcionira, socijalni radnici zbog preopterećenosti ne rade u adekvatnim uvjetima, ne mogu raditi svoj posao”, dodao je:

“Oni koji su zaduženi da sustav funkcionira, predsjednik je Vlade i Aladrović. Oni se ne mogu skrivati iza trećih osoba.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.