Glumio da je agent za nekretnine pa žrtvama ukrao 12.000 eura

Vijesti 02. kol 202316:43
Pixabay / Ilustracija

Lažno se predstavljajući kao agent za prodaju nekretnina, 22-godišnjak je oštetio dvije osobe i agenciju za nekretnine za više od 12 tisuća eura, te je ovoga tjedna uhićen, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Sumnjiči ga se da je prijevare činio od prosinca 2022. do lipnja ove godine. Protekla dva mjeseca bio je nedostupan policiji, a ovog tjedna je pronađen na području Zagreba te je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje u Rijeku.

Dvjema hrvatskim državljanima se lažno predstavljao kao agent za prodaju nekretnina. Prikazivao im je različitu dokumentaciju nepostojećih stanova u izgradnji na području Viškova te pri sklapanju ugovora o kupoprodaji krivotvorio potpis nepostojećeg investitora za izgradnju stanova te tražio uplatu akontacije, navodi policija.

Lažno se predstavio i vlasnicima agencije za nekretnine u Kostreni, dajući im lažne osobne podatke kako bi ga angažirali za poslove posredovanja. Dokumentaciju te agencije je potom izmijenio, posebno u stavkama ugovora. Tako je, osim dvoje građana, oštetio i pravnu osobu.

Kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za ta tri kažnjiva djela, te je predan pritvorskom nadzorniku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.