Prisjetimo se što je Plenković govorio o Filipoviću: On je čvrst, on je sportaš, on ima energiju i znanje

Vijesti 12. pro 202315:44 1 komentar

Premijer Andrej Plenković smijenio je danas s mjesta ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, priopćeno je iz vlade, a Jurica Lovrinčević prestaje biti posebnim savjetnikom u Filipovićevom kabinetu.

“Predsjednik Vlade Andrej Plenković je potpisao Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davora Filipovića. Time ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra”, priopćeno je iz Vlade.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

Prisjetimo se kako je lani, 28. travnja, premijer govorio o Filipoviću predstavljajući ga pred saborskim odborima.

Plenković je rekao da se radi o mladom čovjeku od 38 godina, koji je u dobi od 26 godina doktorirao na Ekonomskom fakultetu i dosad objavio više od 70 znanstvenih radova. “U proteklom razdoblju bio je dvaput biran za zastupnika u Gradsku skupštinu Grada Zagreba i bio kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba”, rekao je Plenković.

“Ima sve reference za voditi resor”

On će sada imati priliku pokazati zašto mu vjerujem. Mislim da ima sve reference da može voditi ovaj resor, rekao je Plenković.

Dodao je da je Filipović vrlo angažiran član HDZ-a te da uživa njegovo povjerenje i da vjeruje da će s obzirom na svoje kompetencije Filipović vrlo brzo “pohvatati konce” u resoru koji preuzima.

Sandra Benčić je pitala kako izbor Filipovića doprinosi povjerenju u Plenkovićevu Vladu budući da na izborima u Zagrebu nije stekao osobit ugled u javnosti. “Koliko ministar afera mora imati, da znamo unaprijed, da bi prestao biti ministar? Budući da je Paladina i dalje u Vladi”, rekla je.

“To što vi mislite da ljudi nemaju povjerenje u Vladu i HDZ, to vi možete misliti, ali ja se jako ne slažem, mi dobivamo povjerenje u izborima. Na zadnjim izborima smo dobili najviše u ovom izbornom sustavu, a u Hrvatskoj daleko najviše. To vam je test u svim krizama, i svim napadima”, odgovorio je Plenković.

“On je čvrst, on je sportaš, on ima energiju i znanje”, dodao je Plenković o Filipoviću u travnju lani.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare