Pročelnik HGSS-a otkrio u kakvom je stanju njihov kolega ozlijeđen na Platku

Vijesti 02. velj 202321:06 0 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Josip Brozičević, gostovao je u Newsnightu gdje je komentirao incident na Platku gdje su mladići, koji su tvrdili da su MMA borci, pretukli članove HGSS-a i zaradili tek prekršajne prijave.

Brozičević kaže da neće ulazit u rad policije. “Sud će odlučiti o prekršajima i sankcijama. Što se tiče stanja kolege, on se i dalje ne osjeća dobro, ali je stanje uredu”, rekao je.

N1

“Mi smo ogorčeni ovim činom, a što je najgore od svega, ozlijeđeni su i oni koji su pokušali spriječiti nasilje. Nadamo se da će kolega čim prije biti dobro”, dodao je.

Otkrio je da nemaju baš praksi ovakvih napada iako se često nalaze u rizičnim situacijama. “Ne pamtimo nikada napade na naše članove. Mi ćemo i dalje pomagati svima bezuvjetno. Mi tu dajemo svoje sposobnosti i vrijeme za opće dobro”, rekao je Brozičević.

“Naša temeljna zadaća je spašavanje. Tog dana smo i bili tamo na Platku. Izvlačenje vozila i neke tehnički radovi nisu u našoj domeni, ako nisu ugroženi ljudski životi”, tvrdi.

Kaže da on i kolege komuniciraju svakoga dana. “Ovo je nezapamćen događaj i nikakvi problemi i situacije u životu se ne mogu rješavati silom. Naše kolege su upoznate s nemilim događajem, ali držimo se zajedno i svu pomoć i podršku dajemo našem ozlijeđenom kolegi” zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!