Iz Konzuma za N1: Ako potražnja nastavi rasti, bit će potrebna neka ograničenja

Vijesti 18. ožu 202211:17 > 11:23 0 komentara
Goran Stanzl / Pixsell

Nakon što je sinoć direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško izjavio da će njihov maloprodajni lanac trgovina vjerojatno uvesti ograničenja u jednokratnoj kupovini ulja, ne zato što ulja nema, nego da bi spriječili ubrzanu potrošnju svojih zaliha, danas smo kontaktirali Konzum.

Zanimalo nas je imaju li dovoljno ulja i ostalih namirnica te namjeravaju li doista ograničiti kupovinju nekih proizvoda.

U odgovoru koji smo dobili kažu da su Konzumove prodavaonice i skladišta dobro opremljeni te da su za sve kupce i partnere osigurali dovoljne količine svih proizvoda, pa tako i jestivog ulja za normalnu kupnju i potrošnju. Potvrđuju povećanu potražnju prethodnih dana, no, kažu nam, očekuju da će se ona ipak normalizirati.

Sada bez ograničenja, nema potrebe za stvaranjem zaliha

“Nikakve racionalne potrebe za stvaranjem zaliha nema, u ovom trenutku nećemo ograničavati količinu kupnje. No, ako se potražnja nastavi povećavati ovim tempom određena ograničenja bit će potrebna. Zato još jednom našim kupcima šaljemo poruku kako i ulja i svih drugih svakodnevno potrebnih proizvoda na zalihama imamo dovoljno, u pandemiji smo svi skupa itekako dobro savladali upravljanje opskrbom u izuzetno izazovnim okolnostima, i nadamo se kako će i naši kupci prepoznati da nema potrebe za odstupanjem od redovnih navika kupnje”, kažu iz Konzuma za N1.

VEZANA VIJEST

Navode i da su u svakodnevnom kontaktu s dobavljačima te će nastaviti pratiti daljnji razvoj situacije “kako bismo na sve promjene na tržištu mogli pravovremeno reagirati, osigurati neometanu isporuku robe i nastaviti nuditi kupcima sve potrebne proizvode u našim prodavaonicama”.

Moglo bi doći do porasta cijena

Očekuju, na osnovu informacija o globalnom kretanju cijena sirovine na burzi, da bi moglo doći do porasta cijena određenih proizvoda.

“Unatoč tome, naši kupci su nam prioritet te smo u Konzumu prilikom najave snižavanja PDV-a i prije stupanja na snagu te odluke snizili cijene proizvoda na našim policama. Na maloprodajne cijene i dalje primjenjujemo samo rast nabavnih cijena, a u velikom broju slučajeva odričemo se i dijela marže, sve kako bi utjecaj rasta cijena, koji se na nas prelijeva zbog globalnih kretanja, na krajnje kupce bio što manji”, kažu iz Konzuma za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!