Prodaje se stroj propale tiskare Slobodna Dalmacija Print. Početna cijena: 1 euro

Vijesti 28. stu 202312:08 0 komentara
Usplash/Bank Phrom

Stečajni upravitelj Slobodne Dalmacije Print predložio je prodaju stroja za rezanje papira te tvrtke, svojevremeno procijenjenog na 45.000 eura, po početnoj cijeni od 1 euro ili angažiranje osoba ovlaštenih za otkup i odvoz sekundarnih sirovina.

Stečajni upravitelj Nikola Božiković u izvješću je istaknuo da je izradio novi oglas za 8. krug prodaje stroja Maxon DFK 6000 za koji je dobio nekoliko upita, međutim nitko nije uplatio jamčevinu niti poslao ponudu.

”Prema dosadašnjem tijeku ovog stečajnog postupka, a unatoč svim naporima kako stečajnog upravitelja, tako i samog razlučnog vjerovnika, vidljivo je da za predmetni stroj nema interesa”, ističe stečajni upravitelj. Dodaje i kako je mogući razlog tome ”opadanje interesa za tiskanim izdanjima i papirom kao medijem uslijed naleta digitalizacije”, ali i ”inflacija koja je usporila investicijsko raspoloženje”.

Stoga je i predložio sazivanje skupštine vjerovnika s temom prodaje tog stroja koja je zakazana za 15. prosinca.

Stečaj Slobodne Dalmacije Print bio je otvoren u listopadu 2021. nakon što su krajem 2020. bile utvrđene neizvršene osnove za plaćanje od oko 630.000 kuna.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon obustave skraćenog stečaja jer je Ministarstvo financija, koje potražuje nešto više od 7000 kuna, u svom prijedlogu navelo da Slobodna Dalmacija Print raspolaže imovinom koja je dostatna za namirenje kako prethodnog, tako i otvorenog stečajnog postupka.

I novinski izdavač Hanza Media predložio je Trgovačkom sudu u Splitu otvaranje stečaja nad Slobodnom Dalmacijom Print, nakon što je Financijska agencija (Fina) utvrdila da su bile utvrđene neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju dužem od 120 dana i u ukupnom iznosu od 634.147 kuna.

Otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom pokrenulo je u ime Hanza Medije odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri, također u vlasništvu obitelji Hanžeković, no u dopisu se ne navodi koliko iznosi potraživanje Hanza Medije.

Slobodna Dalmacija Print trgovačko je društvo osnovano u rujnu 2007., s temeljnim kapitalom od 10.55 milijuna kuna, registrirano za nakladničku djelatnost, tiskanje časopisa i drugih periodičnih publikacija, knjiga i brošura, plakata, reklamnih kataloga, prospekata, karata, atlasa i drugih tiskanih oglasa i robe.

U toj tiskarskoj tvrtki vlasništvo su imali medijska kompanija Slobodna Dalmacija i većinski vlasnik Stipe Mađor, a krajem 2015. tvrtku je preuzeo poduzetnik iz BiH Ante Suton.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!