Profesor Anđelić: Krundiba kralja Charlesa nepotreban je trošak

Svijet 04. svi 202318:58 0 komentara

Profesor Neven Anđelić, koji predaje međunarodne odnose i ljudska prava na londonskom Regent's sveučilištu, gostovao je u Newsroomu i komentirao krunidbu novog engleskog kralja.

“Moja ocjena je obojena ideološki. Ovo je nepotreban trošak za britansku državnu upravu, za platitelje poreza koji plaćaju proslavu jednog od najbogatijih ljudi u Britaniji. No istovremeno treba biti realan i priznati da krunidba puno znači svim ljudima koji danima kampiraju u Londonu kako bi vidjeli ovaj događaj. To su uglavnom stariji ljudi“, kazao je Anđelić o ceremoniji krunidbe kralja Charlesa III.

Napomenuo je i kako je nakon Brexita i u postpandemijskoj eri životni standard u Velikoj Britaniji ugrožen, i to više nego u ostatku EU-a.

“Jedan dio društva nema priliku iskazati svoja nezadovoljstva. Neki dan je usvojena nova zakonska regulativa koaj daje velike ovlasti policije da tumači je li neki prosvjed opasan ili nije, te hoće li vas privesti. To je skandalozno“, dodao je.

Smatra i kako će kralj Charles III. teško uspjeti nadomjestiti ulogu koju je kraljica Elizabeta igrala u britanskom društvu, napominjujući da su nju poštovali i oni koji nisu vjerovali u monarhiju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!