Profesor kineziologije: Djeca sad hrle na bazene, tamo je gužva

Vijesti 14. velj 202119:08 1 komentar
dražen čular
N1

Profesor kineziologije Dražen Čular iz Splita za Dnevnik N1 govorio je o mjerama uoči sutrašnjeg otvaranja te upozorio na više nelogičnosti koje se tiču treninga djece.

Komentirajući problem amaterskog sporta u vrijeme pandemije Dražen Čular je istaknuo: “Da pobrojimo sve nelogičnosti u sustavu sporta, trebala bi nam tri dnevnika. Stalno apeliram da treba gledati kontekst i da treba prepustiti struci da rješava problem. Osnovna mjera je 25 osoba na jednom mjestu, a recimo imamo nogomet gdje je puno više ljudi uključeno. Dozvolio se rad bazenima, tamo je sad gužva, djeca hrle na bazene.”

VEZANE VIJESTI

Smatra da se ovim mjerama šalje posve pogrešna poruka: “Najjača poruka koja se šalje je da su amaterske sportske aktivnosti u zatvorenim prostorima krive za ovu situaciju. Jer ako se njima ne dozvoljava nešto što se drugima dozvoljava, ne znam kako drugačije to reći. Danas vidim djeca idu u maškare, idu od vrata do vrata, ovi koji donose odluke kao da nemaju djecu. Oni se druže i miješaju, a samo na sport ne smiju.”

Čular također ističe da vrhunski sportaši puno putuju: “Potiču se natjecanja i putovanja, izgleda da virus razaznaje prvu ligu od treće i četvrte. Po meni bi trebalo gledati uvjete. Ako je 25 osoba dozvoljeno na jednom mjestu, uz distancu, onda su uvjeti jednaki za sve.”

Napominje da članovi Stožera nisu školovani za ovu temu. “Razumijem da je bilo nesnalaženja u početku, ali očekivao sam da će se stvari popraviti, no mi skačemo iz apsurda u apsurd.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare