Prometni kolaps u Zagrebu: Nema dijela grada bez gužvi i zastoja

Vijesti 14. ruj 202317:29 3 komentara
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Zagrepčani su posljednji mjeseci prisilni navikli na gužvu jer ključni dijelovi grada su u radovima pa se promet prelijeva na neke druge dijelove, što dovodi do još većih gužvi nego što su inače.

A i inače su gužve u “špici” iznimne. Pa kad se radovima i uobičajenoj zagrebačkoj situaciji još pridoda nevrijeme, tempirano baš oko 15 sati – nastane kolaps.

Doslovno, danas oko 16 sati bilo je teško pronaći dio metropole u kojem se sve ne crveni na Google Maps. Naravno, ta boja označava zastoje, gužvu, probleme… Centar, kompletni donji dio grada, Novi Zagreb, istok, zapad, sjever, jug, svugdje zastoji. Nisu pomogla ni dva sudara, kao ni kraće nevrijeme.

Google Maps

Gradska vlast je i prije preuzimanja upravljačke palice bila svjesna problema u zagrebačkom prometu, no svejedno je donijela odluku kroz jedno ljeto obaviti detaljne radove na inače gužvovitim dijelovima, zbog čega svaki dodatni problem izaziva potpuni kolaps.

Možda je ta odluka pristigla zbog činjenice da ne žele radove tijekom izborne godine, a možda su stvarno željeli napraviti sve odjednom, građanima nije previše bitno. Cijelo ljeto pate.

Nadajmo se samo da će se uskoro prometnice rasteretiti barem u smislu radova pa da se vratimo u “staro normalno”, kad svjedočimo gužvama u vrijeme “špice”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare