Prometni stručnjak o nesreći: Jedan od mogućih uzroka je mikrosan

Vijesti 07. kol 202220:45 1 komentar
N1/Ivan Hrstić

Nakon završetka policijskog očevida - daljnju istragu uzroka nesreće preuzelo je Državno odvjetništvo. Doc. dr. sc. Rajko Horvat s Fakulteta prometnih znanosti komentirao je jučerašnju prometnu nesreću poljskog autubusa za koju kaže da je ta tragedija dokaz da sustavi sigurnosti nemaju cijenu.

Dvadeset i osam ozlijeđenih Poljaka liječi se u bolnicama u Zagrebu, Čakovcu i Varaždinu nakon jučerašnje teške prometne nesreće na autocesti A4, u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

PROČITAJTE JOŠ

Rajko Horvat je rekao kako prema informacijama koje su se mogle pročitati u medijima, vidljivo je kako nije bilo reakcije vozača da pokuša izbjeći takvu nesreću.

“Jedan od mogućih uzroka je mikrosan, ako je tehnički bio ispravan autobus. Mikrosan traje od jedne do trideset sekundi, 36 metara u sekundi prođe takvo vozilo i naravno da je to bio uzrok slijetanja”, rekao je za HRT.

Drugi uzrok može biti zdravstveno stanje, no Horvat je istaknuo kako treba prepustiti stručnjacima koji obavljaju obdukciju je li vozač imao neko drugo zdravstveno stanje koje je dovelo do toga da nije bilo reakcije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare